İpek Tuzcuoğlu ve birçok ünlü var

28.03.2011
82
İpek Tuzcuoğlu ve birçok ünlü var

Ekran önünde her şey düzgün görünse de bazı oyuncular sette büyük sorunlar yaşayabiliyor.

Kimi anlaştığı ücreti alamayınca, kimi de gösterileri izinsiz sunulduğu için yapımcısına dava açtı. İşte o isimler…

HAKKIMI ARARIM
İPEK TUZCUOĞLU
: Ünlü oyuncu ‘O…Çocukları’ adlı filmin yapımcısına ücretini alamadığı gerekçesiyle dava açtı. Filmi 712 bin kişi izledi ve 1 milyon 500 bin lira kazandı. Filmin başrol oyuncularından Tuzcuoğlu, ücreti ödenmediği gerekçesiyle yapımcı Selay Tozkoparan’a dava açtı. Tuzcuoğlu “Film iş yapmasaydı ‘neyse’ diyecektim. Önemli olan ne kadar alacağım değil, hakkım olanı neden alamadığım. Hakkımı arayacağım, filde emeğim var” diye konuştu.
OYNAMADIĞI BÖLÜMLERİN PARASINI İSTEDİ
ÖZGE ÖZBERK
: Özberk, eski yapımcısı Pastel Film’in sahibi Yaşar İrvül’le mahkemelik oldu. Özberk, başrolünü oynadığı ve 5’inci bölümde kaldırılan “Sinekli Bakkal” dizisinin yapımcısıyla imza attığı 13 bölümlük anlaşmaya dayanarak oynamadığı 8 bölümün parasını istedi. Özberk’in açtığı ve konusunda ilk sayılan bu dava, oynadıkları diziler yayından kalkınca mağdur olan oyuncular arasında da merakla takip ediliyor. Özberk, “Herkes öncülük yaptım diye beni tebrik ediyor” dedi.
DVD’YE TEPKİ
SALİH KALYON
: ‘Komedi Dükkanı’ kanal değiştirdikten sonra sonra Tolga Çevik’i yalnız bırakıp ekipten ayrılan Salih Kalyon, programın eski bölümlerinin kendisinden izin alınmadan DVD haline getirilmesine tepki gösterdi. Bu nedenle Sinan Çetin’e dava açan usta oyuncu, ünlü yapımcının Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca cezalandırılmasını talep etti.
SÖZLEŞME GEREĞİ
NADİDE SULTAN
: Ünlü şarkıcı “Yapma Diyorum” adlı dizinin yapımcısı olan şirkete alacak davası açtı. Dizide rol alma şartı aranmaksızın bölüm başına 3 bin liraya anlaşan Nadide Sultan, iki bölümde oynamadı. Bu bölümlerin parası ödenmeyince Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Nadide Sultan, vergi ve harçlarıyla birlikte toplam 7 bin 350 liralık alacağının faiziyle ödenmesini talep etti.
ZEYNEP ERONAT: Ünlü sanatçı Zeynep Eronat, geçtiğimiz yıl kaldırılan Parmaklıklar Ardında dizisinden 16 bölümlük alacağını tahsil etmek için dava açtı. Play Productions tarafından çekilen dizinin senaryosu çalıntı çıkınca şirket yüklü bir telif ödedi ve bu yüzden de birçok oyuncunun ve çalışanlarının paralarını ödeyemedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.