İnternetten Sohbet Gerçek Mi?

19.02.2018
75
İnternetten Sohbet Gerçek Mi?

21. yüzyılın ilk çeyreğinde çok hızlı büyüyen internet artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasında. Birçok konuda birkaç parmak hareketiyle yardıımıza koşan internet insanlar arası iletişiminde bir parçası olma yolunda hayli mesafe kat etmiştir.

Dönemsel Olarak Değişen Algılarımız

Günlük hayatımızda kullanım alanı geniş olan internet, çağımızın ilerisindeki hastalıkların da temellerini oluşturmaktadır. Bundan yaklaşık on beş yıl önce sosyal medya bağımlılığı hastalığı diye bir tabir yok iken şu an hayatımızda gayet normal karşılanmaktadır.

İnternet Üzerinden İletişim

İnternet’in olumlu veya olumsuz yanlarını kıyaslamak yerine sağladığı avantajlarını makul bir biçimde kullanılmalıdır. Bu avantajlardan bir tanesi de internet üzerinden insanların karşılıklı olarak sohbet etmesidir. Gelişen sosyal medya araçları veya iletişim araçları ile çok kısa zamanda istediğimiz kişiler ile iletişime geçebilmekteyiz. Günümüzde yakınımızda olmayan insanlarla iletişim kurmak çok kolay bir işe dönüşmüş durumda.

Güvenilir Sohbet Ortamı

Tanıdığımız insanlar ile hatta tanımadığımız insanlar ile internet üzerinden sohbet etmemiz çok büyük bir teknoloji atılımıdır. İnternet üzerinden kurulan iletişimlerde konuştuğumuz kişinin yakın alanımızda olmaması onun gerçek dışı yapmaz.  Sosyal medya üzerinden insanları aldatmak üzere açılan sahte hesapların çokluğu internet kullanıcılarını “ Gerçek insanlar ile mi konuşuyorum?” düşüncesine itmektedir. Unutulmamalıdır ki sahte bile olsa kullanılan bütün hesapları insanlar yönetmektedir.  Kendi internet özgürlüğünüz, sizin kendi elinizdedir. İstenmeyen kişileri engelleyerek kendinize daha sağlıklı ve daha güvenilir bir sohbet ortamı yaratabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.