İnternet üzerinden GBT sorgulamaları nereden yapılıyor

30.10.2016
76
İnternet üzerinden GBT sorgulamaları nereden yapılıyor

İnternetten GBT-sabıka kaydı sorgulama yapabilme döneminin başlaması vatandaşa ciddi kolaylıklar sağlıyor. Özellikle de Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet üzerinden yapılabilen GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi sabıka kaydı belgesinin online olarak alınabilmesine imkan veriyor. E-Devlet üzerinden yapılabilen GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile birlikte her işlemde kullanılabilecek sabıka kaydı belgesi çıktısını internet kolaylığında alabilmek mümkün oluyor.

Modern yüzyılın hızla gelişen teknoloji ile birlikte artık kamu hizmetleri internet ortamı üzerinden de yapılabiliyor. Bu çerçevede günümüzde vatandaşlar yaşamları içerisinde pek çok alanda çok sık şekilde ihtiyaç duyabildiği sabıka kaydı belgesini de internette online sabıka kaydı sorgulama işlemi ile alabilme şansını yakalıyor. Modern yüzyıl dünyasının önemli bir gelişim ivmesini yakalayan akıllı cihaz teknolojileri sayesinde her yerden internete erişilebilir hale gelinmesi günümüz Türkiye’sinde kamu sektöründe de internet hizmetlerinin çok önemli bir pay sahibi olmasına yol açıyor. Özellikle kamu kurum ve kuruluşları tarafından son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte toplumun önemli bir kesimi tarafından internet altyapısının oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılması ve vatandaşların bu şekilde yaşamlarındaki tüm ihtiyaçları konusunda çok önemli avantajlardan ve kolaylıklardan yararlanabilmesi nedeni ile kamu kurum ve kuruluşları tarafından da kamu alanında da bu fırsatların vatandaşlara sunulabilmesi amacı ile internet aktif şekilde kullanılıyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından aktif şekilde kullanılan internet teknolojileri çerçevesinde artık internet ortamı üzerinde online olarak gerçekleştirilebilmekte olunan kamu işlemlerine online sabıka kaydı sorgulama hizmeti de geldi. Türkiyede sadece bir gün içerisinde vatandaşlar tarafından Adalet Bakanlığı bünyesindeki ilgili birimlere ve teşkilatlara on binleri bulan düzeyde sabıka kaydı sorgulama başvurusu talebinin geliyor. Bu şekilde bir talebin oluşuyor olması bu alanda çok ciddi bir iş yükünün meydana gelmesine neden oluyor ki bu durumun yaratmış olduğu ağırlaşan işleyiş vatandaşların kurumdaki sadece sabıka kaydı belgesi alımı konusunda da değil diğer tip adli işlemleri konusunda da önemli zaman kayıplarına yol açıyor.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen modern teknolojik cihazları sayesinde nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen insanlar internet ortamı üzerinde yer alan Adalet Bakanlığı’nın sabıka kaydı sorgulama hizmetini kullanarak, pek çok resmi işlemde gereksinim duyabildiği sabıka kaydı belgesinin çıktısını alabiliyor. Vatandaşlar, özellikle internet ortamı üzerinden 7 gün 24 saat alabilme şansına sahip oldukları sabıka kaydı belgesi çıktısının yasal geçerliliği olması sayesinde tüm resmi işlemlerinde de kullanabiliyor. Özellikle sabıka kaydı belgesinin en yoğun şekilde gerekli olduğu alanlar olan iş başvuruları ve çeşitli bankacılık işlemleri olmak üzere tüm resmi işlemlerde kullanmak üzere internet ortamında yer alan e-devlet sistemi üzerinden sabıka kaydı sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.

İnternet ortamında yer alan e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilmekte olan GBT sorgulama işlemi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor ki bu aşamada genel olarak vatandaşlara tarafından e-Devlet şifresi kullanılıyor. Ancak vatandaşlar e-Devlet kimlik doğrulaması için e-imza’, ‘mobil imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ gibi yüksek güvenli giriş alternatiflerinden birisini kullanarak da kimlik doğrulama yaptığında e-Devlet üzerinden GBT sorgulama yapabiliyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.