İnternet Explorer 10 Geliyor

İnternet Explorer 10 Geliyor

MWC 2012’de konuşan Microsoft İnternet Explorer yetkilileri, İE 10 hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz hafta Barselonada düzenlenen MWC 2012 fuarında Microsoft yeni işletim sistemi olan Windows 8in Consumer Previewi yani, Tüketici Önizleme Sürümünü tanıtmıştı. Yoğun ilgi gören sistem dün verdiğimiz haberi baz alacak olursak 1 Milyon indirme engelini aştığını duyurmuştuk, şuanki rakamların ise 1 2 gün içerisinden itibaren 2 milyonu bulacağından şüphemiz yok.

Dikkatleri üzerine toplayan bir nokta var idi bu sistemde. O da İnternet Explorer 10 idi şüphesiz. Binlerce Windows kullanıcısının 4 gözle beklediği İE 10 hk. çeşitli bilgilendirmeler yapıldı.

İE başkan yardımcısı Dean Hachamovitch, blogunda ve MWC 2012 fuarında çeşitli noktalara dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde tanıtlan Windows 8in İE 10u hem masaüstünde barındırdığı hem de metro arayüzünde barındırdığı HTML5 arama motoru ile öne çıkardı. Bu özelliğe dikkat çeken Hachamovitch sözlerinin devamında HTML5 ve JavaScriptte çalışan Metro uygulamaları da desteklediğini belirtti. Hachamovitch, geliştiricilerden tarayıcı algılama yerine özellik algılamayı kullanmalarını isiyor ve şunları söylüyor: Aldığımız uyumluluk sorunu raporları, IEdeki bir sorundan ziyade, IEyi algılayan ve diğer tarayıcılara göre farklı içerik gönderen sitelerden kaynaklanıyor. dedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.