İddiaya göre PlayStation VR2nin önemli bir özelliği kesinleşmiş değil

16.10.2011
76
İddiaya göre PlayStation VR2nin önemli bir özelliği kesinleşmiş değil

Bildiğiniz gibi Sony şu anda PlayStation VR’ın yeni nesil versiyonu üzerinde çalışıyor. Şu an için çıkış tarihini bilmesek de birçok özelliğini biliyoruz. Bu özellikler arasında da şüphesiz en dikkat çekenlerden birisi göz takip sistemi. Ancak son çıkan iddialara göre bu özellik için anlaşmalar henüz tamamlanmamış.

Sony ve Tobii Görüşüyor
İsveçli bir bilişsel bilim ve yüksek teknoloji firması olan Tobii Technology’nin geçtiğimiz saatlerde bildirdiğine göre Sony ve Tobii, cihazın göz takip sistemi için birlikte çalışabilme adına görüşmelerde bulunuyor. Bu da demek oluyor ki bu özellik için henüz resmi anlaşmalar yapılmış değil. Sony bu anlaşma olmasa bile büyük bir ihtimalle başka bir şekilde de olsa bu özelliği cihazda göreceğizdir. Aslında bu anlaşmanın henüz gerçekleşmemiş olması da cihazın çıkışı için daha önümüzde önemli bir süre olduğunu gösteriyor diyebiliriz.

Sony’nin PlayStation VR2’nin göz takip sistemi için paylaştığı resmi tanım şu şekilde:

PS VR2 gözlüğü, gözlerinizin hareketini algıladığından, çevrimiçi olarak diğer oyuncularla tanıştığınızda yüksek duygusal tepki ve gelişmiş ifade sağlar. Göz takibi kameraları, nişan alırken veya etrafa bakarken görüş açınızı takip eder, gelişmiş görüntüleme teknikleri odaklandığınız her şeyi tespit etmek ve geliştirmek için çözünürlükleri ayarlayarak görsel deneyimi iyileştirir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.