Hormonlar Ve Kilo Verme Arasındaki İlişki

23.01.2011
81
Hormonlar Ve Kilo Verme Arasındaki İlişki

Östrojen, progesteron, testosteron ve insülin vücut ağırlığınızın korunmasında oldukça önemli rol oynayan hormonlardandır.

Hormonlar vücut ağırlığını etkileyen güçlü kimyasallardır ve vücudun bağışıklık sisteminin çalışması üzerinde etki gösterirler.

Vücuttaki hormon seviyesi günden güne değişiklik gösterebilir ve bu da kişinin metabolizmasını etkiler. Hormon seviyelerindeki değişiklikler kişinin yaşam tarzı ile yakından ilişkilidir. Erkekler daha az aktif yaşam sürmeye başladıklarında testosteron hormonunda düşüş gözlemlenir. Testosteronun en önemli faaliyetlerinden birisi metabolizmayı hızlandırarak vücuttaki yağ seviyesini düşük tutmasıdır. Bu nedenle testosteron hormonunun düşüş göstermesi erkeklerde kilo alımlarına yol açabilir.

Büyüme Hormonu Ve Kilo Verme  

Büyüme hormonunun ana görevi protein sentezini sağlamaktır ve bu sayede vücuttaki kas, tendon, kıkırdak ve bağ dokuları gelişir. Büyüme hormonu egzersiz esnasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu hormonlar egzersiz esnasında glikoz kullanım seviyesini düşürür ve vücut enerji olarak yağ yakmaya başlar. Sonuç olarak vücuttaki yağ oranında azalma gözlemlenir.

Östrojen Ve Kilo Verme  

Kadınlarda östrojen hormonu yüksek seviyelerde bulunmaktadır. Yağ yakımını hızlandıran östrojen yağın enerji olarak kullanılmasını sağlar. Basal metabolik seviyeyi arttıran östrojen kişinin duygu durumunun iyileşmesine yardımcı olur. Menapoz döneminde kadınlardaki östrojen seviyesinde azalmalar gözlemlenir. Bununla birlikte vücuttaki östrojen seviyesini egzersiz hareketleri ile arttırmak mümkündür…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.