HGS geçiş ihlali ve HGS kart bakiyesi aynı sistem üzerinden öğreniliyor

27.10.2016
97
HGS geçiş ihlali ve HGS kart bakiyesi aynı sistem üzerinden öğreniliyor

HGS kapsamında artık HGS geçiş ihlali sorgulama internetten de yapılabiliyor. Üyeliksiz ve şifresiz HGS bakiye sorgulama PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranından yapılabiliyor. HGS kart kullanıcıları bakiye durumlarını da PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranındaki HGS bakiye sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor.

Teknolojik yenilikler yaşamın her alanında kendisine yer bulmaya başlarken, kamu alanında da etkilerini görebilmek mümkün hale geldi. Özellikle de Türkiyedeki tüm otoyollar ve köprülerde yer alan ücretli geçiş gişelerinde kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kapsamında destek hizmetleri de elektronik ortamda sunuluyor. Bu çerçevede HGS kart kullanıcıları internette HGS bakiye sorgulama yaparak, HGS kartlarındaki en güncel bakiye durumu bilgisine ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiyesinde karayolları üzerinde trafik sıkışıklığı ve diğer sorunları yönünden çok önemli bir çözüm sağlayan HGS ücretli geçiş sisteminin modern altyapısı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının PTT Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği anlaşma ile birlikte dijital ortama da taşınıyor. İnternette yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranında HGS bakiye sorgulama yapılabiliyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır

21.yüzyıl dünyasında artık ulaşım ihtiyaçlarının karşılanabilmesi konusunda Otomobil kullanımından oldukça etkin şekilde yararlanılıyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl otomobil teknolojisinin ve artan yoğun nüfus oranları Türkiyede araç kullanımının oldukça yüksek seviyelere ulaşmasına neden oluyor. Bu durumda karayolları üzerinde önemli bir araç sayısının oluşmasına ve altyapısal yönden çok ciddi ihtiyaçların meydana gelmesine neden oluyor. Bu çerçevede de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından karayollarındaki ihtiyaçlar çerçevesinde önemli çalışmalar yürütüyor.

Bakanlığın bu çerçevede gerçekleştirdiği çalışmalardan en önemlisi de tabii ki otoyol ve köprülerde bulunan ücretli geçiş sistemlerindeki daha modern bir geçiş imkanı sunacak Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) uygulamasını başlatmasıdır. Özellikle de araçların köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurarak, zaten yoğun trafiğin sıkışma noktasına gelmesinin engellenmesini sağlamak amacı ile HGS sistemini uygulamaya başladı. İnternette yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranından yapılabilen HGS bakiye sorgulama işlemi HGS kart kullanıcılarına çok ciddi avantajlar sunuyor.

Günümüzde mobil cihazlar üzerinden de son derece pratik bir şekilde kullanılan PTT HGS Müşteri Hizmetleri online hizmetleri çerçevesinde her yerden yapılabilen HGS bakiye sorgulama işlemi sayesinde artık araç sürücüleri özellikle önceki ücretli geçiş sistemlerinde sıklıkla karşı karşıya kalabildiği sürpriz bakiye bitişi ve bundan doğan sorunlar ile karşı karşıya kalmıyor. Ayrıca HGS bakiye sorgulama işlemi ile HGS güncel kart bakiye durumuna göre HGS bakiye yükleme işlemleri de online olarak gerçekleştirilerek, HGS bakiye yetersizliği gibi durumlar ile son derece namüsait olan noktalarda karşı karşıya kalınmaması sağlanıyor.

Ancak online HGS bakiye sorgulama işlemi için HGS kart kullanıcılarının PTT HGS Müşteri Hizmetlerine üye olmaları gerekiyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri online hizmet uygulamaları çerçevesinde HGS kart kullanıcıları internette HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de yapabiliyor. HGS bakiye yetersizliği veya teknik aksaklıklar dolayısı ile karayollarındaki köprü ve otoyol ücretli geçiş gişelerinden yasadışı geçiş yapmak durumunda kalan araç sürücüleri internette HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini üyeliksiz ve şifresiz olarak sadece araç plaka bilgisini girerek, geçiş ihlalinin olup, olmadığını öğrenebiliyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.