HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

17.09.2017
74
HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), sürücülerin otoyol ve köprülerden daha hızlı geçiş yapmasını sağlar. Böylece trafikte oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilmiş olur. HGS kartında bakiye olmadan yapılan geçişler, ihlalli geçiş olarak sayılır. Bu geçişler için sürücülere ceza kesilir. HGS bakiye ve ceza sorgulama işlemi nasıl yapılır?

HGS kartı kullanan sürücüler, bakiye sorgulama ve ödeme işlemlerini E-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştirebilirler. Bunun dışında telefon aracılığı ile ya da PTT şubelerine gidilerek de sorgulama yapılabilir. İsteyen kullanıcılar, otomatik ödeme talimatı vererek HGS bakiye bitme sorununu ortadan kaldırabilirler. Bakiye olmadan geçiş yapılırsa, sürücüler ceza öderler.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiyesi, dört farklı şekilde sorgulanabilir. Bu sorgulama yöntemleri; telefon ile sorgulama, E-Devlet ile sorgulama, bankalar aracılığı ile sorgulama ve PTT ile sorgulamadır.
E-Devlet sistemi ile sorgulama yapmak isteyenler, sisteme giriş yapmalıdır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısına girilir. Bağlantı üzerinde yer alan kurumlardan PTT Genel Müdürlüğü bölümü açılır. Buradan Hızlı Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri Sorgulama bağlantısı ile sorgulama yapılabilir.
Telefon ile HGS bakiyesi sorgulamak isteyenler, 444 1 778 numaralı telefonu veya 0580 460 60 60 numaralı telefonu arayarak bakiyeleri hakkında bilgi alabilirler.
PTT ile bakiye sorgulaması yapmak isteyenler, PTT internet sitesine girmelidirler. İnternet sitesine girildikten sonra HGS bakiye sorgulama bağlantısı açılır. Bağlantı üzerinden HGS kartı sahibinin T.C. kimlik numarası, pasaport numarası, vergi numarası veya aracın plakası bilgilerinden bir tanesi yazılarak kalan bakiye öğrenilebilir.
Bankalar aracılığı ile sorgulama yapmak isteyenler de banka müşteri temsilcilerini arayarak, mobil bankacılık hizmetlerini kullanarak ya da banka şubesine giderek HGS bakiyelerini öğrenebilirler.
HGS için bakiye yükleme işlemleri, bankalardan ve PTT şubelerinden yapılabilir.

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS kartında bakiye olmadan geçiş yapan sürücüler için ceza yazılır. HGS ceza sorgulama işlemi, PTT resmi internet sitesinden ve E-Devlet sisteminden yapılabilir.
E-Devlet sisteminden HGS cezası sorgulamak isteyenler, E-Devlet sistemine kullanıcı bilgileri ile giriş yapmalıdırlar. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranda yer alan e-Hizmetler bağlantısına girilir. Bu bağlantıdan PTT Genel Müdürlüğü menüsünden Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama bağlantısı ile sorgulama yapılabilir.

PTT ile HGS geçiş ihlali sorgulaması için ise, PTT resmi internet sitesine girilir. İnternet sitesinde yer alan Geçiş İhlali Sorgula bağlantısına girilerek HGS ceza sorgulaması yapılabilir.

HGS ceza ödeme işlemleri de bankaların şubelerinden, mobil uygulamalarından ve internet şubelerinden gerçekleştirilebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.