Hava durumu bugün nasıl olacak 30 Eylül hava durumu

30.09.2017
78
Hava durumu bugün nasıl olacak 30 Eylül hava durumu

Meteoroloji hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hava durumuna ilişkin yapılan açıklama da Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey, iç ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor denildi. Peki 1 Ekim Pazar günü hava durumu nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, kuzey, iç ve batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Yalova, Bolu, Zonguldak ve Düzce çevreleri ile Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklarelinin doğu, Balıkesirin kuzey kesimlerinde kuvvetli; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Rize çevreleri ile Artvinin kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenmektedir.

Kuzey ve iç kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden 3 il için kuvvetli yağış uyarısı

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Kocaeliyle Sakaryada çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağışla Yalovada kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

Kocaeli çevrelerindeki sağanak yağışların bu gece saatlerinden sonra ve pazar günü çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sakarya çevrelerindeki sağanak yağışların bu gece saatlerinden sonra ve pazar günü çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yalova çevrelerindeki sağanak yağışların bu gece saatlerinden itibaren ve pazar günü kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.