Hangi Amaçlarla Sohbet Edilebilir?

19.02.2018
96
Hangi Amaçlarla Sohbet Edilebilir?

Sohbet, güncel bir konuda kişinin bir başkası ile duygu alışverişi bilgi aktarımında isteklerde bulunmasıdır.

Hangi Amaçlarla Sohbet Edilebilir?

Kişisel olarak kendini yalnız ve mutsuz hisseden insanlar bu yalnızlığı veya mutsuzluğu unutmak için sohbet edebilir. Aşk acısı çeken bir insan, aile bireylerinden bir yakınını kaybeden kişi teselli edilmek için muhabbet etmek isteyebilir. Çoğu zaman böyle muhabbetlerde acısını ya da mutsuzluğunu unutmaz ama anlık olarak veya bir kaç saatliğine rahatlamış mutlu hissettirir. İnsanlar yapacağı iş konusunda bilgi almak için muhabbet edebilirler mesela üniversiteden mezun olmuş fakat öz geçmiş hazırlamayı bilmiyorsa bilen birinden yardım istemek amacıyla muhabbet edebilir.

Liseden mezun olmuş üniversite tercihi yapacak olan öğrenci öğretmenleri, tercih rehberleri ile bilgi almak amaçlı sohbet edebilir. Yeni bir araba alacak olan kişi galerilerden bilgi almak için, ev alacak kişi evini satan ev sahipleri ile sohbet edebilir. Bir mağazada bir kıyafet seçerken mağaza sorumlusuyla bedenimize boyumuza uygun kıyafeti bulmak için yardım almak amacıyla sohbet edilebilir. Tehlikeli sınıfta bir iş yerinde çalışan sağlık ve güvenlik koşullarını iyileştirmek ve bu hizmetleri sağlayabilmek için iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi veya işveren veren ile sohbet kurabilir. Bir hasta tedavi sürecini öğrenmek için doktoru ile muhabbet edebilir.

Sonuç olarak sohbet dertlerimizi paylaşmak için, bir konu hakkında bilgi almak veya vermek için, rehberlik edebilmek için, yardım isteyebilmek için yapılabilir. Hayatımızın her yerinde sürekli birileri ile sohbet halindeyizdir kimi zaman yardımcı olur kimi zaman tartışmalara sebep olabilir ama yemek ve su içmek kadar gereklidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Aşkın dedi ki:

    Dertleşecek sohbet edecek gerekirse aşkta yaşayacak dul bayan arkadaş lazım