Hamileliğin Cilt Üzerindeki Yan Etkileri

03.05.2011
88
Hamileliğin Cilt Üzerindeki Yan Etkileri

Hamilelik duygusal ve fiziksel iniş çıkışların yaşandığı bir süreçtir. Bir anda çok yükseklerde çok iyi hissederken hormonların etkisiyle sıkıntılı dönemlere girilebilir. Vücut şekli değişiklikleri bebeğin gelişi için sizi hazırlar. Cilt üzerinde değişiklikler fark edilmeye başlanır.

Cilt Üzerinde Görülen 8 Değişiklik

Hayal ettiğiniz şekilde gelişmeyen değişimler aslında çok normaldir. Ciltteki donukluk, lekeler, renk değişimi hamilelikten gelen hormonsal değişimlerdir. Tüm gebeler bu değişimleri yaşar.
1.Gebelik Maskesi: Hamilelik boyunca vücut hormon üretir. Bu aşırı hormon üretimi yüzde ve ciltte kahverengi lekelere neden olabilir. Özellikle alın kısmında kendini gösterir. Cildinizi güneşten koruyun, iyi bir güneş koruyucu kullanın ve şapka takın.

2.Sivilceler Kendini Gösterir: Akne ve sivilceye eğilimli kadınlarda daha fazla görülür. Cildinize özen gösterin. Yağ bezleri aktiftir ve yağ üretir, sivilce yapar. Cildinizi temiz tutun. Günde 2 kez yüzünüzü yıkayın ve sıkılaştırıcı nemlendirici kullanın.
3.Örümcek Damarlar: Hamilelik ilerledikçe belirginleşen kan damarları fark edilir. Hamilelikten kısa bir süre kaybolurlar. C vitamini bolca tüketilmelidir.
4.Linea Nigra: hamileliğin dördüncü ve beşinci ayı boyunca kasık kemiğie göbekten inen bir karaltı görülür. Bu hormonal bir dengesizliktir ve doğumdan sonra düzelir.

5.Gerginleşen Ciltte İşaretler: Hamilelik ilerledikçe engellenemeyen şeylerden biri de belirginleşen ve görünür hale gelen karın üzerindeki kırmızı çizgilerdir. Çatlaklar kalıcı olabilir, alfa hidroksit asitleri ve E vitamini içeren losyonlar bu bölgeye uygulanabilir.
6.Gebelik Harareti: Bu vücudunuzda artan kan dolaşımı nedeniyle olur. Yüz ve ciltte etkisini gösterir. Yağ bezleri aktiftir cildiniz parlayabilir.

7.Kaşıntılı Cilt: Sıkılaşan karın bölgesinde yoğundur. Zaman zaman, kaşıntı ve şiddeti artabilir de kollarını ve bacaklarını yayılabilir. Bu durum kaşıntılı ürtikeryal papül ve veba olarak da bilinir. Calamine losyonu kullanın.
8.Varisli Damarlar: Ayaklarda mavi damarlar görülebilir. Vücut bebeğe ekstra kan taşır. Varis destek çorapları giyilebilir. Uzun süre ayakta durulmaması gerekir bu ağrıyı çoğaltır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.