Hamile Kalmanın Yolları

01.03.2011
74
Hamile Kalmanın Yolları

Kadınların bazıları herhangi bir doğum yöntemine başvurmadan gebe kalabilir.

Bazıları için ise gebe kalmak, çok zahmetli ve sıkıntılı bir yöntem, prosedür ve test anlamına gelebiliyor.

Gebe kalma denemesine yeni başladıysanız veya bunu bir süredir deniyorsanız, bu konuyla alakalı birtakım önemli noktaları bilmenizde yarar var. Kadın doğum uzmanlarının kadınlara verdiği önerilere hep beraber bakalım.

Cinsellik, üstünde durmaya pek gerek duyulmayan bir konu olarak görülür, ancak özellikle heyecanı olan eşler için en çok gözden kaçan konudur. Yumurtlama dönemini bilmiyorsanız veya adet kanaması düzensiz ise, her gün cinsel ilişkide bulunmak eninde sonunda işe yarar.

Adet kanamasını 28 günde bir düzenli olarak yaşayan kadınlar için yumurtlama tarihi adet başlangıcından 14 gün sonra olur. Eğer bu dönem düzenli olarak geçirilmiyorsa, yumurtlama zamanı tespit edilebilen yumurtlama araçlarından yararlanılabilir.

Yumurtlama zamanını tespit etmeye yarayan birçok aygıt, idrarınızda yer alan lüteinik hormon miktarını ölçer. LH, yumurtlamadan 36 saat önce artar ancak aygıtları birçoğu bunu 24 saat öncesine kadar doğrulayamaz.

Adet kanamasını düzenli olarak geçiren bir kadın, adet başlangıcından sonraki dokuzuncu yada onuncu günde idrarı test edebilir. Bu şekilde hormon artışındaki farklılık dönemini kaçırmamış olursunuz.

Vücut ısısını kontrol edip yumurtlama zamanı tespit edilebilir. Normal vücut ısısı yumurtlamadan 24 saat önce yarım derece kadar düşer ;yumurtladıktan sonra normal halini alır. Sadece dikkat etmeniz gereken tek bir nokta vardır ;vücut ısısı rahatsızlık yüzünden de düşebilir. Bu sebeple sadece bu tekniğe güvenmeyin.

Hormonların en yüksek seviyeye geldiği gün ve sonraki 2 gün süresince bol bol cinsel ilişkiye girin. Sperm uterusun içinde 24 saatten 48 saate kadar yaşanabilir. Yani, yumurtlama olmadan önce orada hazır olan spermin yumurtayla birleşmesi için yeterli zaman vardır.

Seks yaparken eğlenmeyi unutmayın. Rahat ve neşeli olduğunuz veya kendinizi iyi hissettiğiniz zaman vücut çok formda olur…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.