Haftanın yeni iOS oyunları

03.04.2010
84
Haftanın yeni iOS oyunları

Bugün itibariyle çıkışını gerçekleştiren birçok kaliteli yapım, mobil oyuncuların eğlenceye kaldıkları yerden devam etmeleri için Appstore’da yerini aldı.
Haftanın yeni iOS oyunları
Appstore’da yerini yapımlardan ilki daha önceleri de üç boyutlu ve iki boyutlu olarak farklı sürümleriyle karşımıza çıkan ”Babel Rising: Cataclysm” oldu.
Tanrı rolünü üstlendiğiniz oyunda insanların tanrıya karşı mücadelesinin bir göstergesi olan Babil Kulesinin inşasını engellemeye çalışıyorsunuz. Oyun görsel açıdan mükemmelliği yakalayamasa da, eğlenceli animasyonları ile bu açığı kapatıyor. Bulunduğunuz dönemi yansıtan müziklere sahip olan oyun, ses efektleriyle de başarılı bir grafik çizerken, dokunmatik ekran için sunmuş olduğu kontroller ile de oynanabilirliği arttırıyor.
Ücretsiz olarak indirilebilen Babel Rising: Cataclysm’de oynanabilir 40 görev bulunurken, çeşitli güç ve yetenek yükseltmelerini de sunuluyor.

Haftanın yeni iOS oyunları
Son zamanlarda ilgisini mobil platforma yönelten Square Enix, daha önce Nintendo DS için hazırlamış olduğu Drakerider’ı iOS kullanıcılarının beğenisine sundu.
RPG türündeki oyunda ”Aran” adındaki bir karakteri yönlendirerek ilerliyor ve çeşitli düşmanlara karşı mücadele veriyoruz. Kaliteli grafikleri ve başarılı diyaloglarıyla dikkat çeken oyunun seslendirmesi Japonca olarak sunuluyor. Oyun içi müzikler ise oldukça başarılı bir grafik çiziyor. Sıra bazlı bir mücadele yapısına sahip olan yapımda mücadele anları dışında belli bir oyun akışına göre yönlendiriliyoruz. Basit bir kontrol yapısına sahip olan oyunda d-pad kontrol sistemi ile kontroller sağlanıyor.
Drakerider, her ne kadar ücretsiz olarak sunulan bir yapım olsa da, Square Enix daha önce Final Fantasy Dimensions’taki fiyatlandırma politikasına benzer bir yapı oyun içerisinde yer alıyor. Oyunun tüm bölümlerine sahip olmak için 20.99$ yada bölüm başı 6.99$’lık bir ücret ödemeniz gerekirken başlangıç bölümü ücretsiz olarak sunuluyor.

Haftanın yeni iOS oyunları
Appstore ve Google Play’de yerini alan bir diğer yapım ise ”Yellow Monkey” tarafından geliştirilen puzzle/bulmaca türündeki HUEBRIX.

Grafiklerinden çok sunmuş olduğu eğlenceli bulmacalar ile değerlendirilmesi gereken yapım, ilerledikçe zorlaşan bir yapıya sahip. Farklı renklerdeki, üzerinde rakamlar bulunan kutucukları sayısal değerlerine göre sürükleyerek oynadığımız oyunda, doldurulması gereken alanı en kısa sürede bu kutucuklar ile doldurmaya çalışıyoruz. Yapımcı tarafından sunulan bulmacaları çözebileceğimiz gibi kendi bölümlerimizi de oluşturabildiğimiz oyunda ayrıca, ek bulmaca paketleri de satın alınabiliyor.

Yellow Monkey’in eğlence odaklı puzzle/bulmaca oyununu denemek için Appstore üzerinden 0.99$ veya Google Play üzerinden de 1.01$’lık bir ücret ödemeniz gerektiğini de belirtmekte fayda var.

Haftanın yeni iOS oyunları
”Endless Runner” türündeki oyunların gitgide birbirine benzediği şu günlerde ”Infinite Warrior” oldukça farklı bir fikir ile karşımıza çıkıyor.

Savaş meydanlarından emin adımlar ile yürüyen bir askeri yönettiğimiz oyunda kılıç ve kalkan ile düşmanlara karşı mücadele veriyoruz. Bunu yaparken de ilerlerken ekranda beliren yönlere doğru çizgiler çiziyoruz. Kaliteli grafikleri ve Hollywood filmlerinin savaş animasyonlarına sahip olan yapımda karakterimizi çeşitli ekipmanlar ile özelleştirebiliyoruz. Kontroller oldukça basit gibi görünse de zamanında talimatları gerçekleştirmek için biraz çaba harcamanız gerekiyor.

Android platformu içinde geliştirilen yapım şu an Appstore’da 2.99$’lık fiyat etiketi ile mobil oyuncuların beğenisine sunuluyor.

Haftanın yeni iOS oyunları
Appstore’da yerini alan bir başka yapım ise Pokemon oyunlarına benzerliği ile dikkat çeken Little Masters.

Piksel sanatı ile oluşturulmuş grafiklere sahip olan yapım internet bağlantısı ile çalışırken yüksek hızda bir bağlantı gereksinimi duymuyor. Çeşitli yaratıkları eğiterek rakiplerinize karşı koyduğunuz yapımda gerçek zamanlı mücadeleler ile rakiplerinize karşı koyabilir ve yaratık koleksiyonunuz genişletebilirsiniz.

”Game Center” desteğiyle başarılarınızı da paylaşabileceğiniz oyunda ”iCloud” desteğiyle de diğer iOS cihazlarınız üzerinden eğlenceye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Ücretsiz olarak mobil oyuncuların sunulan yapımın içerisinde ücretli içeriklere yer adlığını belirtmekte fayda var.

Haftanın yeni iOS oyunları
Chillingo tarafından 0.99$’lık fiyat etiketi ile satışa sunulan ”Monkey Slam” modern bir Brick-Breaking oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

Uzun bir çubukla topu fırlatarak tuğlaları kırmak yerine, büyük bir goril ile küçük bir maymunu fırlatarak tuğlaları kırıp çeşitli meyveleri ve yıldızlar toplamaya çalışıyoruz. Yapım her ne kadar eğlenceyi ön planda tutsa da görsellik açısından da başarılı işler çıkartıyor. Müzikleriyle tropik bir hava estiren oyun basit bir kontrol yapısı da sunuyor. Doyurucu bir içerik bulunduran oyunda farklı dünyalarda sunulurken bu dünyaları en net halleriyle görmek için retina ekran desteği de sunuluyor.

Farklı bir Brick-Breaking oyunu denemek istiyorsanız Monkey Slam’ı listenizin ilk sıralarına eklemenizde fayda var.

Haftanın yeni iOS oyunları
Appstore’da yerini alan bir başka yeni oyun ise Scorching Skies. Bir savaş uçağı simülasyonu olarak karşımıza çıkan yapım, kaliteli grafikleri ile dikkat çekiyor.

Gezegenin kaderini belirleyecek muazzam bir hava mücadelesinin içine girdiğiniz oyunda tek kişilik ve çok kişilik oyuncu modları sunulurken geliştirilebilir içerik ve kullanılabilir çeşitli savaş uçakları da bulunuyor. Kontrollerine alışmanız gereken yapımda iki farklı kontrol sistemi bulunuyor. Bunlardan biri ivme ölçer ve jiroskop kontrolleri iken diğeri ise joystick kontrol sitemi olarak sunuluyor.

iPhone 4s, iPad 2 ve yeni iPad için özel optimizasyonlarda sunan yapım 5.99$’lık fiyat etiketi ile mobil oyuncuların beğenisine sunuluyor.

Haftanın yeni iOS oyunları
Bugün itibariyle Appstore’da yerini almasa da geçtiğimiz günlerde yayınlanan ”Super Hexagon” arcade başlığı altındaki yapımlara ilgi duyanların kaçırılmaması gereken bir yapım.

Terry Cavanagh’ın iOS platformu için ilk çalışması olan yapımda bir altıgenin kendi çevresinde dönmesini sağlayarak sadece bir kenarda yer alan yön göstergesini altıgenin üzerine gelen kenarların boş kısımlarında tutmaya çalışıyoruz. Oldukça basit bir iş gibi görünse de gittikçe zorlayıcı bir hal alan oyun bir çok oyuncuyu bağımlısı haline getirebilecek bir yapıya sahip. Sadece bir altıgenden ibaret olan yapım, görsel açıdan pekte iç açıcı olmasa da, basit kontrolleri ve sesleriyle oldukça etkileyici bir oyun deneyimi sunuyor.

Farklı bir arcade oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız, 0.99$’lık bir tanıtım fiyatı ile mobil oyuncuların beğenisine sunulan Super Hexagon’u denemenizde fayda var.

Haftanın yeni iOS oyunları
Arcade başlığı altında sıralayabileceğimiz bir diğer oyun ise, Maciek Drejak Labs tarafından geliştirilen VS. Racing 2.

Tek oyuncu, yerel çoklu oyuncu ve karşılıklı zamanlama gönderme üzerine kurulan bir multiplayer yarış sistemi oyunculara sunuluyor. Oynanabilir birçok pist sunan yapım, basit kontrol yapılarıyla dikkat çekiyor. Çeşitli araç seçeneklerinin de oyuncuların beğenisine sunulduğu VS. Racing 2’de, bu araçlar üzerinde çeşitli geliştirmeler de yapılabiliyor.

Mobil oyunculara eğlenceli vakit geçirtmeyi planlayan ve çoklu oyuncu modlarıyla da oynanabilirliği uzatan VS. Racing 2’ye 0.99$’lık bir ücret karşılığında sahip olabilirsiniz.

Haftanın yeni iOS oyunları
Daha önce birçok örneğini gördüğümüz sonsuz dikey sıçrama türündeki mobil oyunlar arasına katılan bir başka yapım ise Twang the Fox.

Küçük bir tilkiyi belli bir noktaya kadar ulaştırmaya çalıştığımız, bunu yaparken de çeşitli nesneleri topladığımız yapımda, tilkiyi daha yukarı çıkarmak için küçük trambolin lastiklerini kullanıyoruz. Oldukça basit bir oynanışa sahip olan oyunda birçok eğlenceli bölüm ve başarılarınızı paylaşabilmeniz için ”Game Center” desteği de bulunuyor.

Prodigy Design Limited tarafından satışa sunulan farklı bir dikey sıçrama oyunu olan Twang the Fox 0.99$’lık fiyat etiketiyle mobil oyuncuların beğenisine sunuluyor.
Haftanın yeni iOS oyunları
Gameloft’un merakla beklenen yapımı ”Wild Blood” da Appstore’da yerini alan yeni yapımlar arasında.

Geliştiricinin Unreal Engine grafik motoru ile geliştirilen ilk yapımı olma özelliği taşıyan Wild Blood, kaliteli grafikleri ve hikayesiyle oldukça dikkat çekiyor. Kral Arthur efsanesine dayandırılan yapımda Albion’da(Eski İngiltere) açılan bir cehennem kapısından gelen iblisleri geldikleri yere geri göndermeye, aynı zamanda halkı korumaya ve cehennem kapısını kapatmaya çalışıyor. Unreal Engine ile geliştirilen en iyi grafiklere sahip olan yapım ”Wild Blood” olmasa da, oyunun sunmuş olduğu fantastik Albion betimlemeleri oldukça başarılı. Üçüncü sahış kamera açısına sahip olan Wild Blood’ta ilerleyiş sanal butonlar ile sağlanırken çok sık rastlanmasa da oyun içerisindeki bulmacalarda ilerleyişte kullandığımız sanal kontrol butonlarının dışına çıkılıyor. Karakterinizin yetenekleri üzerinde çeşitli geliştirmeler yapabildiğiniz oyunda, tek kişilik oyuncu modunun yanı sıra oynanışı uzatmak adına çoklu oyuncu moduda sunuluyor. Çok etkileyici olmasa da oyun içi sesler oyunun genel yapısını korumaya yetiyor.

Kaliteli bir oyun deneyimi sunan Wild Blood, daha öncede belirttiğimiz üzere 6.99$’lık bir fiyat etiketiyle mobil oyuncuların beğenisine sunuluyor. Ek olarak, oyunun Android platformu içinde yakın bir zaman içerisinde Google Play’de yerini alacağını belirtmekte fayda var.
Yukarıda yer alan oyunlara aşağıdaki bağlantı linklerinden ulaşabilirsiniz.
1- Babel Rising: Cataclysm (Ücretsiz)
2- Drakerider (Ücretsiz)
3- HUEBRIX(0.99$)(Appstore), HUEBRIX(1.01$)(Google Play)
4- Infinite Warrior(2.99$)
5- Little Masters(Ücretsiz)
6- Monkey Slam(0.99$)
7- Scorching Skies(5.99$)
8- Super Hexagon(0.99$)
9- Twang the Fox(0.99$)
10- VS.Racing(2.99$)
11- Wild Blood(6.99$)

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.