Güne Nasıl Sakin Başlanır

12.03.2011
73
Güne Nasıl Sakin Başlanır

Her sabah başucunuzda saat çaldığı zaman, yataktan kalmak istemiyor ve durmadan alarmı erteliyorsunuz.

Kalkmak zorunda olduğunuz saat geldiği zaman kendinizi yataktan bombayla fırlamış gibi atıyor, bir an önce evden çıkabilmek için hazırlanmaya başlıyorsunuz. Dakikalar ile yarıştığınız, sebep her gün aynı klasik yaşadığınız duruma sinirlenip sabahları kendinizi mutsuz hissediyorsunuz.

Günde bir kaç saat uyursanız, uyku konusunda bir doyuma ulaştığınızı düşünüp, uyanmakta güçlük çekmezsiniz ? Her insan için uyku saati farklı lur. Her gün size yetecek kadar uyumaya özen göstermeniz gerekir. Bunu yapabilmek için akşamları erken yatmaya çalışın. Sabah kalkma saatini de normalinden yarım saat önceye alın.

Birkaç Dakika Meditasyon Yapın

Yataktan kalkar kalkmaz herhangi bir şey yapmadan durmak için bir süre ayırın. Örneğin gözünüzü açar açmaz gelen mesajlara bakmayın. Sadece nefes almaya odaklanın. Gözleri kapatın, sessi ve sakin kalın.

Limonlu Ilık Su İçin

Güne kafein içeren içeceklerle başlama alışkanlığınızı bırakın. Basit, ama güçlük olan C vitaminli karışım, sindirim sistemini harekete geçirir, vücudun besin sindirimi yeteneğini geliştirir. Bununla beraber karaciğerin çalışmasına destek olur ve toksinleri vücuttan atılmasını yardı meder.

Anlamı Olan Şeyler Okuyun

Etkilendiğiniz kitap veya sevdiğiniz bir şair varsa, sabah saatlerinde bir veya iki sayfa yada kitaptan bir bölüm okuyun. Kısa okuma seansları, zihni bulantmadan yavaşça açılmasını sağlar.

Taze Bir Nefes Alın

Evinizde pencerinizi açın. Serin sabah havasını derin derin içinize çekin. Bu derin nefesler ile içinize almış olduğunuz oksijen, ciğerleri genişletir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.