Google’dan iPhone’a Rakip Geliyor

Google’dan iPhone’a Rakip Geliyor

Google 2013te, iPhonea rakip olacak xPhoneu piyasaya sürmeyi planlıyor.

Google Motorolayı 12.5 milyar dolara satın aldığında birçok analist internet devinin Motorolanın elindeki patentlerin peşinde olduğunu söylemişti. Ancak görünen o ki Google satın aldığı firmayı Appleın iPhoneuna güçlü bir rakip ortaya çıkarmak için kullanıyor.

ABDli Wall Street Journalın haberine göre, Motorola mühendislerinin üzerinde çalıştığı ve şu an için Phone X olarak adlandırılan akıllı telefon 2013te raflardaki yerini alacak. Googleın satın almadan sonra göreve getirdiği Motorola CEOsu Dennis Woodside telefonla ilgili ayrıntıları açıklamazken verdiği bir röportajda “Varolan yaklaşımlardan farklı birşey yaratacak ekip ve teknolojiye yatırım yapıyoruz” dedi.

Motorolanın pazar payını son dönemde kaybettiğine dikkat çeken Woodside “Ancak artık arkasında Google desteği var ve büyük işler başarabilir” diye konuştu.

GOOGLE IPHONEU HEDEF ALIYOR

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan habere göre Google, Motorolanın başına yazılım deneyimi yoğun ancak üretim konusunda deneyimsiz yöneticiler atadı. Bu hamleyi farklı düşünen insanların akıllı telefon pazarında devrim yapabileceğine inandığı için gerçekleştirdi.

Googleın xPhone projesi doğrudan iPhoneu hedef alıyor. Buna rağmen bazı uzmanlar Googleın işletim sistemi Androidi kullanan Samsung ile internet devinin proje yüzünden ilişkilerinin bozulabileceğine inanıyor. Android kullanan akıllı telefon markaları arasında Samsung yüzde 40.3 ile en büyük pazar payına sahip. Motorolanın buradaki pazar payı ise 2012de yüzde 4e düştü. Bunun yanında Samsung akıllı telefonları içinde Google hizmetleri yüklenmiş şekilde tüketicinin eline geçiyor.

xPhone projesi Googleın en büyük akıllı cihaz ortağı Koreli Samsung ile ilişkisini bozabilir. Buna rağmen Google CEOsu Larry Pagein Motorola çalışanlarına Samsung kadar büyümek için büyük düşünüp çok arzulamanız gerekiyor” ifadelerini iletip yüksek bir pazarlama bütçesi sözü vermesi firmanın konuyla ilgili hırsını ortaya koyuyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.