Google sosyal medyaya ARTI değer katıyor

Google sosyal medyaya ARTI değer katıyor

Sosyal medya son yıllarda internetin en büyük taşıyıcılarından biri oldu.

1990’lı yıllardan itibaren internetin tartışılmaz en büyük ismi Google, sosyal medya uygulamalarında rakiplerinin oldukça gerisinde kaldı. Elektronik posta sistemi Gmail ve mesajlaşma yazılımı Gtalk gibi çok önemli sosyal medya araçlarına sahip Google iki kez bu dünyayı ele geçirmek için girişimde bulundu. Ne var ki Google Wave ve Google Buzz isimli uygulamalar, şirketin tam ve sınırsız desteğine rağmen Twitter ve Facebook karşısında rakip olma başarısını gösteremedi. Bu uygulamalar, daha geniş kitlelere ulaşmayı başaramadan şirket tarafından tarihin karanlık sayfalarına gömüldü.

Türkiye’ye de gelen yeni CEO’su Eric Schmidt’in özel talimatlarıyla şirketin en alt düzey çalışanlarına kadar herkes sosyal medya ile ilgilenmeye başladı ve ortaya çok kısa zamanda Google+ çıktı. Önceki gün ilk testlerine başlayan bu ürün, davetiye sistemiyle sınırlı sayıda kullanıcıyla paylaşıldı. Google+ daha ilk saatlerinde o kadar büyük ilgi gördü ve o kadar çok kullanılmaya başlandı ki yetkililer alelacele gönderilen kimi davetiyeleri iptal ederek tam hazır oluncaya kadar sistemi yeni abone alımına kapattıklarını belirtti.

Sistem, Google teknolojisi ve bulut bilişimiyle anında resim paylaşma ve birkaç kişiyle aynı anda sorunsuz bir biçimde yazışabilme gibi farklı özelliklere sahip. Birkaç farklı sistemin entegre edilmesiyle çalışan Google+ içindeki bölümleri şöyle sıralamak mümkün:

Circles: Bu bölüm, Linkedin gibi belli meslek gruplarına sahip kullanıcıların bilgi paylaşımı ya da Facebook gibi aile ve arkadaşların bir araya toplanmasını sağlayan bir sistem. Bu alanda kullanıcıları ve onlara tanınan yetkileri kısıtlamak mümkün.

Sparks: Kullanıcıların birbirlerine video, haber kupürleri ve fotoğraf gibi küçük paylaşımları yapabilecekleri bir sistemi oluşturuyor. Facebook’un paylaşım alanına benziyor.

Hangout: “Takılmayı”, arkadaşlarla iyi vakit geçirmeyi sağlayan, içinde video paylaşımından videolu sohbete kadar uzanan geniş bir yelpazeyi barındıran bir ürün.

Notebook ekrancısı kendi monitörünü yaptı

Notebook pazarında iyi bir ivme yakalayan Haier, monitör ürün gamını da genişletiyor. Haier’in Türkiye distirbütörü DataStar, yeni bir LED monitörü satışa sundu. 18.5 inç ekrana sahip olan ürün, 1366 x 768 çözünürlükte. Fiyat performans olarak ön plana çıkan Haier LED monitör ultra ince yapıda, parlak ve şık kasa tasarımıyla da dikkatleri çekiyor. 1000:1 kontrast oranına ve 16.7 milyon renge sahip ürünün fiyatı 119 dolar + KDV

Kia sosyal medyayı sevdi

Tüm pazarlama dünyası internet ve sosyal medyada yerini alırken bunların arasına otomotivciler de katıldı. Kia, yeni modeli Picanto’yu internette sevenleriyle buluştururken tanıtımı bir oyun ve birbirinden ilginç hediyelerle daha çekici hale getirdi. http://www.yepyenipicanto.com/ adresinden ulaşılabilecek oyun, önce aracı tanımaya, ardından yöneltilen sorulara cevap verme üzerine kurulu. Yarışmaya katılanlar, iPod Touch, iPhone ve iPad2 kazanma şansına kavuşuyor.

HTC üçüncü boyuta gözlüksüz geçti

HTC’nin gözlük gerektirmeden 3 boyutlu görüntü izlenmesini mümkün hale getiren EVO 3D modeli Avrupa’da satışa sunuldu. Bu cihazla sadece kendi çektiğiniz filmleri değil, Hollywood’un gişe rekorları kıran filmlerini de izlemek mümkün hale geliyor. Çift 5 megapiksel kamerayla çekilen 4 boyutlu görüntüler, 4.3 inç qHD yüksek kaliteyle izlenebiliyor, stereo surround ses düzeni ile daha da etkileyici hale geliyor. 720p HD video oynatma imkanı sağlayan güçlü 1.2 gigahertz çift çekirdekli eşlamce, e-posta, sosyal ağ üzerinden iletişim, internette sörf gibi birçok aktivitenin daha kolay yapılmasını sağlıyor.

Lumix fotoğrafçılığı suyla buluşturuyor

Panasonic, tatilin gelmesiyle fotoğraf tutkunlarına yepyeni seçenekler sunuyor. Yeni 12.1 megapiksel Panasonic Lumix FT3, 12 metreye kadar suya, 2 metreye kadar düşmeye, – 10 dereceye kadar donmaya ve toza karşı dayanıklı bir cihaz olarak satışa çıktı. 3D fotoğraf modu sayesinde gerçekçi üç boyutlu görüntüler çekebilen Panasonic Lumix FT3 Full HD film kaydı da yapabiliyor. GPS, pusula, yükseklikölçer ve barometre FT3’ü benzersiz bir fotoğraf makinesi haline dönüştürüyor.

NVIDIA “en hızlı benim” dedi

NVIDIA, dünyanın en hızlı dizüstü bilgisayarı grafik işlem birimi olduğunu ddia ettiği NVIDIA GeForce GTX 580M’i duyurdu. Alienware M18x üzerinde sunulan yeni GPU, sektörün önde gelen değerlendirme ölçütlerinde ve oyunlarda yeni standartlar oluşturuyor. Yakında ayrıca, NVIDIA OptimusT teknolojisi ile birlikte Alienware M17x dizüstü bilgisayarında da satışa sunulacak. Bu cihaz 3D VisionT teknolojisi desteği, 525’ten fazla oyunu otomatik olarak 3D’ye çevirirken 3D Vision tabanlı dizüstü bilgisayarları 3D TV’lere bağlıyor.

HP tablet piyasasına resmen girdi

Tüm rakiplerinin birer ürün çıkardığı tablet piyasasına geç de olsa giren HP, bu alanda da iddiasını sürdürüyor. Taşınabilir akıllı ürünlerin “eski” lideri PALM’ı satın alarak bu dünyaya emin adımlarla giren HP, kendi işletim sistemiyle rakiplerine oranla önemli bir farklılık yaratıyor. Ekranları diğerlerine göre daha küçük olan cihazın kuvvetli işlemcisi, USB girişine sahip ve sadece 740 gram.

HABER: Serhat AYAN

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.