Google den İlkbahar Ekinoksu na özel Doodle

20.03.2018
79
Google den İlkbahar Ekinoksu na özel Doodle

Dünyaca ünlü arama motoru Google, 21 Mart İlkbahar Ekinoksuna özel bir Doodle yayınladı. Peki İlkbahar Ekinoksu nedir? İşte İlkbahar Ekinoksu ile ilgili tüm detaylar.

Google İlkbahar Ekinoksunu unutmadı ve doodle yaptı. Bugün Googlea giren kullanıcılar İlkbahar Ekinoks Doodleı ile karşılaştı. Peki İlkbahar Ekinoksu nedir? İlkbahar Ekinoksu hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.

İLKBAHAR EKİNOKSU NEDİR?

Dünya, Güneş sisteminin bir üyesi olmakla birlikte Dünya?nın hem kendi ekseni etrafında, hem de Güneş etrafında dönme özelliği vardır. Bu durum, geceyle gündüz ve de mevsimler gibi kavramların doğmasını sağlamıştır.

EKİNOKS HANGİ TARİHLERDEDİR?

Özellikle de Dünyanın Güneş etrafındaki hareketlerine bakıldığında, önceden belirli bazı tarihler oldukça büyük önem taşır. Bu tarihlerin en önemlilerinden bazıları ise, 21 Mart ve de 23 Eylül tarihleridir. Bu tarihlerde, Güneş ışınları Dünya?yı ikiye bölen paralel olan Ekvator?a dik bir şekilde düşmektedir. Bu tarihlerde Dünyanın her yerinde gece ile gündüz saatleri eşit olmaktadır. İşte bu duruma coğrafya biliminde “ekinoks” adı verilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.