Gönüllü Doktorlar Buluşuyor

12.03.2010
72
Gönüllü Doktorlar Buluşuyor
Tıp Bayramı’nı adına yaraşır biçimde kutlamak isteyen hekimler Ankara’da buluşuyor.

Tıp Bayramı’nı adına yaraşır biçimde kutlamak isteyen hekimler Ankara’da buluşuyor. 14 Mart Platformu çatısı altında bir araya gelen sağlık profesyonelleri, dünyanın yardıma muhtaç bölgelerine çıkar gözetmeksizin sağlık hizmeti götürmeyi hedefliyor.

600’den fazla kişinin katılımı ile gerçekleştirilecek tanıtım ve tanışma etkinliği ile faaliyetlerine başlayacak olan 14 Mart Platformu, her branştan hekimin katılım ve desteğini bekliyor. Dünyanın dört bir yanına sağlık hizmeti götüren Türk hekimleri bünyesinde barındıran Platform, mesleklerine başlarken verdikleri söze sadık kalarak din, dil, ırk gözetmeden “sağlık dağıtmak” isteyen hekimler için yeni bir ışık olmayı hedefliyor.

GÖNÜLLÜ HİZMET VEREN DOKTORLAR BULUŞUYOR

Etkinlik kapsamında bugüne kadar dünyanın birçok bölgesinde gönüllü sağlık hizmeti vermiş hekimlerle tanışma imkanı yaratılacağı kaydedilirken, benzer deneyimler yaşayan hekimlerin konuşmalarına da yer verileceği ifade ediliyor. Fotoğraf ve video gösterimleri ile zenginleşecek etkinliğin Şahhane’nin nezih ortamında gerçekleştirilecek brunch ile sürdürüleceği bildiriliyor.

“BU BİR BAŞLANGIÇ OLACAK”

14 Mart “Yardım” noktasında Önemli Bir Adım Olacak
Platforma “14 Mart” adını özellikle seçtiklerini kaydeden Dr. Ömer Deveci, Tıp Bayramı’nı alışılagelmiş anlamının dışında, farklı bir etkinlikle kutlamak istediklerini vurguladı. Deveci, “14 Mart Tıp Platformu ile hekimler, din, dil, ırk gözetmeksizin ihtiyacı olan herkese yardım götürmek adına bir başlangıç yapacaklar. Bu başlangıç Tıp Bayramı’nı Türk halkının ‘bayram’ anlayışında yer alan ‘muhtaca yardım etme’ noktasında önemli bir adım olacaktır” dedi.

Dr. Deveci, dünyada gelir dağılımındaki dengesizlik ya da coğrafi konumları gereği yeterli tıbbi yardım alamayan ve temel sağlık hizmetlerinden mahrum olan milyonlarca insan olduğu noktasına dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti hekimlerinin bu noktada önemli bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade eden Dr. Ömer Deveci, “Bizim hekimlerimiz tüm dünyada ihtiyaç içindeki insanlara mümkün mertebe ulaşmak ve oralara eksikliği hissedilen hizmetleri ulaştırmayı bir görev bilmelidirler” dedi.

“Türk Hekimleri Yardım Faaliyetleri Konusunda Haklı Bir Üne Sahip!”

Türkiye’de bu amaçla kurulmuş birçok organizasyonun etkinliklerini yıllardır başarı ile yürüttüğünü ifade eden Dr. Deveci, şöyle konuştu:

“Bu organizasyonların birçok faaliyeti ne yazık ki basın ve yayın organlarında yeterince yer alamadığı için hem kamuoyu hem de bizzat hekimler tarafından çok iyi takip edilemiyor. Bilgi ve becerileri ile dünyada haklı bir üne sahip Türkiye Cumhuriyeti hekimlerinin önemli bir bölümü dünyanın birçok yerinde gerçekleştirilen bu faaliyetler hakkında bilgi sahibi değil. Ayrıca yine bu tip faaliyetler içinde yer almak isteyen birçok hekimin neler yapılabileceği konusunda net bir fikri çoğu zaman yok. 14 Mart Platformu olarak bizler, bu amaçla bilgilendirme faaliyetlerinin güçlendirilmesi gerektiği düşüncesi ile böyle bir birlikteliği meydana getirdik…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.