Gluten intoleransı belirtileri

08.12.2010
82
Gluten intoleransı belirtileri

Gluten duyarlılığı bütün vücudunuzu ve yaşam şeklinizi etkileyebilir. Peki gluten duyarlılığı nasıl anlaşılır? İşte en yaygın görülen gluten duyarlılığı belirtileri.

Karın ağrısı

Sindirim problemleri gluten intoleransının en belirgin belirtilerinden bir tanesi. Gluten içeren besinleri tükettiğinizde gaz, şişkinlik, ishal ve kabızlık gibi etkilerini görebilirsiniz. Bunun sebebi ince bağırsak astarının zarar görmesiyle mineral, vitamin ve yiyeceklerin emiliminin zorlaşması.
Baş dönmesi

Gluten intoleransı olan insanlar, gluten içeren besinler tükettiklerinde sıklıkla bilinç bulanıklığı, oryantasyon bozukluğu ve denge kaybına benzer garip bir his yaşarlar. Gluteni hayatınızdan çıkararak bulutları zihninizden kaldırabilir, vertigo ataklarından kurtulabilirsiniz.
Ruh halinde değişiklikler

Eğer mideniz yediklerinizden memnun değilse beyniniz de olmayacak. Gluten intoleransı olan insanlar kendilerini sıklıkla açıklanamaz biçimde hassas, endişeli veya üzgün hissederler.
Kronik migren

Baş ağrısı, gluten duyarlılığı olan insanların sıklıkla yaşadığı semptomlardan birisidir. Genellikle gluten içeren besinleri tükettikten 30-60 dakika sonra başlar. Kronik migren aynı zamanda bulanık görme ve göz ağrısı da yapabilir.
Ciltte kaşıntı

Bağırsaklarınız gluteni sindirirken problem yaşarken, iltihaplanır. Bu da kendini ciltte kaşıntıyla gösterebilir. Gluten hassasiyeti egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarına yol açabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.