Genç kalmanın sırrı çok yakınınızda

23.06.2011
70
Genç kalmanın sırrı çok yakınınızda

Bunun için yiyeceklerinize ve spor aktivitelerinize özen gösterin.Hergün en az 40 dakika tempolu yürüyüş yapın. Sakın zaten sürekli ayakta ve hareket halindeyim deyip, boşlamayın. Çünkü açık havada ve tempolu yapılan yürüyüşün yerini tutmaz, sürekli ayakta kalıp, koşuşturmak.

Yediklerinize dikkat edin. Protein ağırlıklı yiyeceklei sofranızdan eksik etmeyin. Salatayı sofranızın baştacı edin. Meyve ve sebze tüketimini hergün en az bir porsiyon olarak tüketin. Beyaz ekmek, kek, kurabiye ve poğaçayı mümkün olduğunca az tüketin. Fast food yiyeceklerden uzak durun.

Vücut kaslarınızı çalıştıracak egzers,zleri güğnde en az 20 dakika zaman ayırarak yapın ki, ilerleyen yaşlarda kaslarınız güçsüz kalıp, sorunlar yaşatmasın size.

Stresten uzak kalın. Bunun için kendinize uygun hobiler edinin. Fotoğraf çekmek, resim yapmak, bir derneğe üye olup, etkinlikler düzenlemek, el sanatlaryla uğraşmak gibi.

Seks hayatınıza önem verin. Düzenli seks sağlığınızla doğrudan orantılıdır. Bedeninizin şarj olamsını sağlar, bağışıklı sisteminizi güçlendirir ve hücrelerinizin yenilenmesini sağlar. Mümkün olduğunca haftada 3 kez seks yapmayı ihmal etmeyin. Bu aynı zamanda sevgilinizle aranızdakiş bağları da kuvvetlendirecektir.

Hergün bir avuş kuru yemiş yiyin. Fındık, fıstık, badem ve üzüm gibi.

Balığı haftada 2 kez sofranızda bulundurun. Omega 3 yağının zekanızı, beyninizi genç tuttuğunu unutmayın.

İmkanınız oldukça bol bol yüzün, temiz havaya çıkın ve toprağa çıplak ayakla basın. Toprak tüm negatif enerjinizi alacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.