GBT sorgulama işlemleri sayesinde adli sicil kaydınızı öğrenebilirsiniz!

20.09.2016
86
GBT sorgulama işlemleri sayesinde adli sicil kaydınızı öğrenebilirsiniz!

GBT sorgulama işlemi online sistemler üzerine taşındı. Vatandaşlar GBT sorgulamasını internet erişiminin olduğu her alandan kolayca gerçekleştirebiliyor. GBT sorgulama işlemleri E-devlet sistemi kapsamında yer alıyor.

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile günlük hayattaki bir çok işlemlerimizde yaşadığımız vakit kayıpları artık sona eriyor. Hemen hemen her sektörde kullanılan teknoloji sayesinde bir çok işlerimizi ve işlemlerimizi dijital platformlar üzerinde gerçekleştirebiliyoruz. Artık hemen hemen herkesin elinde bir akıllı cep telefonu ya da hemen hemen her ev de bir bilgisayar bulunmaktadır. Veya yaşadığımız her yerden bu cihazlara ulaşabilmemiz oldukça kolaydır. Bu cihazlar sayesinde ve gelişen teknolojinin nimeti olan internet sayesinde bir çok işlemlerimizi ya da işlerimizi bir kaç tıkla halletmemiz mümkün olacaktır. Eğer sizlerde işlerinizi internet aracılığı ile dijital platformda gerçekleştirmek isterseniz yapmanız gereken işlemler oldukça ulaşılabilirdir. Başlığımızdan da anlayacağınız üzere GBT sorgulamaları günümüzde çok sık gerçekleşmektedir.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Artık yeni bir işe başlarken ya da öğrenciyseniz yeni bir yurda kaydınızı gerçekleştirirken yada kredi veya kredi kartı başvurularınızda sıkça istenilen bir belge haline gelen GBT diğer adı ile sabıka kaydı oldukça önemli bir hale geldi .Bu ve bunun gibi bir çok alanda işinize yarayacak olan önemli bir evrak olan GBT hukuk önünde gerçekleştirdiğiniz tüm suçları ya da hiç bir suç işlemediğine dair bir belgedir. Son zamanlarda iç güvenlik sebebi ile sık sık vatandaşların sorgulandığı GBT kayıtları sayesinde yaşadığınız yer daha güvenli bir hal almaktadır. Peki bu kadar önemli bir belge olan ve hemen hemen her sektöre girişte istenilen bu belgeyi nasıl alabilirsiniz? Ya da bu kadar önem arz eden bu belge için GBT sorgulama işleminizi nasıl gerçekleştirebilirsiniz? Sizlere yaralı olacağını düşündüğümüz bu yazı sayesinde GBT sorgulama işlemi ve GBT sorgulama işlemi sonuçlarını nasıl çıktı alacağınızı öğrenebilmeniz mümkün olacaktır. Örneğin bir ev sahibisiniz ve evinizi kiralamak isteyen biri geldi fakat gözünüz de pek tutmadı hemen GBT sorgulama işlemi yaptırarak gönlünüze su serpebilir ya da sabıka kaydını isteyerek gönül rahatlığı ile işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Önceden bu belgeyi almak yada GBT sorgulama işlemini yapmak içim ikamet ettiğiniz adliyeye gidip başvuruda bulunmanız gerekiyordu. Fakat gelişen teknolojiden faydalanan devlet siz değerli vatandaşları için GBT sorgulama işleminizi kolaylaştırıp online olarak GBT sorgulama işleminizi yapmanızı sağlamıştır. Bunun için gerekli olan tek şey e-devlet şifresidir. E-devlet şifreniz yok ise en yakın PTT şubesine gidip başvuruda bulunmanız gerekecektir. Bu başvurunun ardından yetkililerin sizler everdiği formu dikkatli bir şekilde doldurun. Ardından bu formu teslim ettiğiniz gün içerisinde e-devlet şifrenizi alabilmeniz mümkün olacaktır. Bu e-devlet şifresini edindikten sonra resmi e-devlet web sayfasına tıklayabilirsiniz. Daha sonra sayfada açılacak olan sağ üst köşedeki sisteme giriş butonuna tıklayın. Açılacak olan sekmede sizlerden GBT sorgulama işlemini başarı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz adına bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler T.C kimlik numaranız ve 2 TL karşılığında aldığınız e-devlet şifrenizdir. Bu bilgileri uygun boşluklara dikkatli bir şekilde girin. Daha sonra kimliğimi sorgula butonuna basın ve e-hizmetler bölümünden GBT sorgulama işleminize en uygun başlığı seçin ve GBT sorgulama işleminizi gerçekleştirin.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.