Gazeteciye Silahlı Saldırı

19.12.2009
84
Gazeteciye Silahlı Saldırı
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan gazeteci Cihan Hayırsevener, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan gazeteci Cihan Hayırsevener (51), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Bandırma’da yayımlanan ”Yaşam” gazetesinin genel yayın yönetmeni olan Cihan Hayırsevener, yeni yapılan devlet hastanesini incelemek için ilçeye gelen Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan’ın programını izlemek üzere yola çıktı. Atatürk Caddesi’nde yaya olarak yürüyen Hayırsevener, bu sırada kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Yaya olarak kaçan saldırganın bir otomobil ile uzaklaştığı öğrenildi. Cadde ortasında kurşunlanan gazeteci Hayırsevener hemen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak Hayırsevener’in kalbi, kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesinde durdu. Kurşunun atar damarına isabet etmesi sonucu aşırı kan kaybettiği öğrenilen gazeteci, doktorların müdahaleyle yeniden hayata döndürüldü. Ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilen Hayırsevener, yapılan müdahalelere rağmen kutarılamadı.

Bandırma Emniyet Müdürlüğü, olaya karışan şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, aynı zamanda cemiyetin yönetim kurulunda disiplin kurulu üyesi olarak görev yapan Cihan Hayırsevener’e yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınadı.

Habertürk

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.