Fransada Toplatıldı Ya Bizde

03.04.2010
79
Fransada Toplatıldı Ya Bizde

İçindeki jel zararlı olduğu için toplatılan göğüs silikonları Türkiye’de ortaya çıktı.

Sağlığa zararlı olduğu için toplatılma kararı alınan Fransa’da Poly Implant Prothese şirketinin ürettiği ve 66 ülkeye ihracatı yapılan silikonların Türkiye’de de kullanıldığı ortaya çıktı.

Marsilya Halk Sağlığı Örgütü’nün talebi üzerine yapılan soruşturma sonucunda şirketin, silikonların yapımında kullandığı jelin sağlığa zararlı olduğu açıklandı.

Türk Plastik Cerrahi Derneği (TPCD) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Topalan, “Türkiye’de meme protezi üretilmiyor. İthal edilen markalar arasında Poly Implant Prothese’in silikonları da Türkiye’de az da olsa bulunuyor. Ancak kimsenin telaşlanıp paniklemesine gerek yok. Arzu ederlerse silikon yaptıranlar doktorlarından bilgi alabilirler. Küçük bir işlemle değiştirilebilir” dedi.

AĞRI YAPABİLİR

Dernek olarak olayın detaylarını araştırdıklarını ifade eden Topalan şunları söyledi: “Üretici firmayla yazılı görüşmeler yapılacak. Olayın nedenini öğrenmeye çalışıyoruz. Haberin doğruluğundan emin değiliz ama yine de işin içinde sağlık var. Bu nedenle en ufak bir varsayım bile bizim için önemli. Şu anda silikon takılan hastaların endişelenmesine gerek yok. Kapsülün yırtılıp içindeki sıvının göç edebilir olması söz konusu değil. Çünkü jel şeklinde. Patlama demeyelim ama yırtılma gibi durumlarda protezin şekli bozuk olur. Aynı zamanda ağrı ve kızarıklık yapar

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.