Fırtına Bursada da Dinmedi

13.11.2010
76
Fırtına Bursada da Dinmedi

Bursa-Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor deplasmanda Bursaspor’u Jaja’nın ilk yarıda attığı gollerle 2-0 yenerek liderliğe yükseldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça çekişmeli geçti. İki takım da önce hücumu düşününce, stada gelen futbolseverler ilk yarıda çok sayıda gol pozisyonu ve 2 gol izledi. Bursaspor, savunmasını önde tutup Trabzonspor’a uyguladığı baskıyla topa daha fazla sahip olmaya çalıştı, ancak bunda istediği derecede başarılı olamadı.

Konuk Trabzonspor ise Bursaspor’un baskısını kanat organizasyonları ve uzun paslarla aşmaya çalıştı. Özellikle sağ kanadı Serkan Balcı ile iyi kullanan bordo-mavili takım, aradığı gollere erken ulaşınca rahatladı. Karşılaşmanın hemen başında 5. dakikada Trabzonspor üstünlük golünü buldu. Ani gelişen atakta sağ kanattan hareketlenen Burak, topu ortadan ceza sahasına giren Jaja’nın önüne attı. Bu oyuncunun sert şutunda top filelere buluştu: 0-1.

11. dakikada Bursaspor atağında sol kanattan hareketlenen Vederson, topu ceza alanı içine ortaladı. Ön direkte Sercan’ın kafa vuruşunda top kaleci Onur’dan döndü. Pozisyonu iyi takip eden Ozan İpek, dönen topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Insua’nın vuruşunda top defanstan döndü.

16. dakikada Trabzonspor ikinci golü buldu. Sol kanattan ceza sahasına giren Umut, topu penaltı noktasına gönderdi. Jaja, düzgün bir vuruşla takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 0-2.

24. dakikada Bursaspor atağında sağ kanattan hareketlenen Mustafa, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Ozan İpek’in yatarak kafa vuruşunda köşeden filelere doğru giden topu Onur son anda tokatlayarak kornere çeldi.

35. dakikada Bursaspor atağında sol kanattan hareketlenen Ozan İpek, topu ön direğe ortaladı. Turgay’ın vuruşunda kaleci Onur topa iki hamlede güçlükle sahip oldu.

44. dakikada Ergiç’in ceza sahasının dışından sert şutunda top direğin hemen yanından auta çıktı.

İlk yarı 2-0 Trabzonspor’un üstünlüğüyle sona erdi.Maçtan Notlar
Spor Toto Süper Lig’in zirvesini yakından ilgilendiren Bursaspor-Trabzonspor karşılaşmasına iki takımın taraftarları da büyük ilgi gösterdi.

Stat kapıları maçın başlamasına 2 saat kala açılırken, iki takım taraftarları da kapıların açılmasıyla adeta tribünlere akın etti. Yeşil-beyazlı taraftarlar her maçta olduğu gibi futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak ”yumruk şov” yaptırdı. Bursaspor taraftarlarının iki sezon önce Trabzonspor’dan transfer edilen Hüseyin Çimşir’i ”Bursalı Hüseyin” diyerek tribünlere çağırması ilgi çekti.

Yeşil-beyazlı taraftarlar, Medical Park Antalyaspor maçında başına aldığı darbeyle sakatlanan Ali Tandoğan’ı da unutmadı. Taraftarlar sık sık tecrübeli futbolcu lehine tezahürat yaptı.

Trabzonspor Cephesi
Trabzonsporlu taraftarlar da kendilerine ayrılan Açık Kale Arkası tribündeki yeri tamamen doldurdu. Maç boyunca takımları lehine tezahürat yapan bordo-mavili taraftarlar da futbolcularını tek tek tribünlere çağırarak alkışladı.

Trabzonspor taraftarları eski futbolcuları, şu anda Bursaspor formasını giyen Hüseyin Çimşir’i de unutmadı. Bordo-mavili taraftarlar Hüseyin Çimşir’i yanlarına çağırıp alkışlamak istedi, ancak Hüseyin bu talebe olumlu yanıt vermedi.

Ayberk İçin Saygı Duruşu
Bursasporlu yönetici Şentürk Yazıcı’nın hafta içinde yaşamını yitiren oğlu Ayberk Turan için maç öncesi saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşu sırasında Açık Kale Arkası tribünde ”Ayberk Kalbimizdesin” yazılı, Ayberk’in fotoğrafının da bulunduğu poster açıldı. İki takımın taraftarları da yaşamını yitiren Ayberk Turan’ın anısına ”alkış” tuttu.

Bursaspor’da 2 Trabzonlu
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor maçında, eski Trabzonsporlu iki futbolcuyu da sahaya sürdü.

Sağlam, sakatlığı bulunan Ali Tandoğan’ın yerine sağ kanatta Mustafa Keçeli’ye ilk 11’de şans verirken, Trabzon doğumlu Hüseyin Çimşir de ilk 11’de sahaya çıktı.

Egemen’e Islıklı Protesto
Bursasporlu taraftarlar, Bursaspor’da kaptanlık da yapan Egemen Korkmaz’a ıslıklı protesto yaptı.

Trabzonspor taraftarları da futbolcularına sahip çıkarak, ”Egemen bizimdir” tezahüratı attı.
Kaynak: AA

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.