Filmi İzleyiciden Önce Savcı İzledi

28.03.2011
77
Filmi İzleyiciden Önce Savcı İzledi

Türk sinemasında çok az örneği olan korku komedi filmi çalışması Hakula izleyiciden önce savcıyla buluştu.

Senaryosunu Metin Koç’un yazdığı ve yönetmenliğini İlknur Oğuz’un üstlendiği filmin seneryosuna göre efsanelere konu olan Drakula’nın atası Kazıklı Voyvoda’nın İstanbul’da gömülü başını bularak canladıran bir grubun karşısına, yine mezarından çıkan bir Yeniçeri çıkacak ve herkesi kahkahaya boğacaktı. Filmi çekmek için hazırlıklara başlayan yapımcılar, filmde rol almaları için Türk sinemasının ünlü isimlerinden Haldun Dormen, Sinan Bengier, Demet Evgar, Pelin Batu, Gökhan Mumcu ile anlaştı. Ünlü oyuncular iki yıl önce Hakula için kamera karşısına geçti.

Yarım kaldı

Filmin yapımcılığını yapan kardeşler Cumhur Çimen, Tamer Çimen ve Nemci Çimen’in yapımcı şirketi Code Art, içerisinde bulunduğu mali sıkıntı nedeniyle demosu çekilen filmi yarıda bırakmak zorunda kaldı. Filmin başına gelenler bu kadarla da sınırlı kalmadı. İddiaya göre, yapımcı firma sahipleri Çimen kardeşler ile tanışan iş adamı Zekeriya Gözen, yapımcı şirketin kendisine sunduğu şekliyle filmde Tarkan’ın da oynatılacağını duyunca film projesine kar ortağı oldu. Gözen, firmaya 260 bin TL de para verdi. Ancak film yarıda alınca şirketten parasını da alamayan Gözen, yapımcılar hakkında dolandırıldığı gerekçesiyle savcılığa suç duyusunda bulundu.

Delil olarak izlendi

Suç duyurusunu değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Savcılığı dosyayı polise gönderdi. Poliste ifade veren Çimen kardeşler, Zekeriya Gözen’den para aldıklarını kabul etti ancak dolandırıcılık olayını redderek filmin sponsor bulunamaması nedeniyle yarım kaldığını söyledi. Gözen’in de şirkete kar payı ortaklığı olduğunu söyleyen Çimen kardeşler borçlarının bir kısmını ödediklerini belirtti. Çimen kardeşlerin savunmalarına sunduğu filmin demosu dosyalarına delil olarak konuldu. Soruşturmayı yürüten savcı da Hakula filmini delil niyetine izledi. Kalan borçlarını ödeyeceklerini taahhüt eden Çimen kardeşler savcılıktan serbest kaldı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.