Facebookun yeni odağı fotoğraf albümleri

23.12.2010
76
Facebookun yeni odağı fotoğraf albümleri

Sosyal paylaşım sitesi, mekanlarla anıları birleştirecek bir hizmet üzerinde çalışıyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı Facebook’un üyelerinin her ay paylaştığı 30 milyarın üstünde içeriğin büyük bir bölümünü fotoğraflar oluşturuyor. Yakın geçmişte yüksek çözünürlüklü fotoğrafları da desteklemeye başlayarak birçok kişi için öncelikli albüm sitesi haline gelen Facebook’un yeni hedeflerinin başında yüz tanıma geliyor.
Yüklenen fotoğrafların etiketlemesini temel alacak yapı ismi belirtilen kişileri albümdeki diğer resimler içinde de otomatik olarak bularak etiketleyecek. Her gün 100 milyon fotoğrafın yüklendiği site böylece çok daha etkin bir albüm mekanizmasına sahip olacak.

Mekanlar ve anılar
Sitenin bir diğer yeni hizmetiyse geçtiğimiz gün denenen ve açıklanmayan bir sebeple yayından kaldırılan yeni tasarım sırasında ortaya çıktı. Konum tabanlı hizmetlerin yükselişinden ilham ve heves alarak başlatılan Places (Yerler), Facebook üyelerinin mobil cihazlarıyla nerede olduklarını arkadaşlarıyla paylaşmasını sağlıyor.
Yeni tasarımın denenmesi sırasında ortaya çıkan Memories (Anılar) adlı tasarımsa paylaşılan bu mekanlarda diğer üyelerin çektiği ve erişimi kısıtlamadığı fotoğraflarla birleşecek. Böylece belirli bir mekana dair bütün fotoğraflar da o konumun ilgili sayfasında sergilenecek. Ancak farkında olmadan yaratacağı mahremiyet tartışmalarının kokusu da şimdiden gelmeye başladı

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.