Facebookun Instagramı alımı mahkeme tarafından onaylandı

Facebookun Instagramı alımı mahkeme tarafından onaylandı

ABDnin Federal İletişim Komisyonu tarafından da onaylanan Facebook’un Instagramı alma işlemi neredeyse tamamlanmış durumda.

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan habere göre, son olarak Kaliforniya Eyaleti Kurumlar Birimi de anlaşmayı dürüst, adil, eşit olarak tanımlayarak alımın önünü açmış oldu. Bu kararın alınması sırasında duruşmaya katılan Instagram CEOsu Kevin Systrom, 1 milyar dolarlık satış bedelinin Facebookun halka arzında yaşadığı sıkıntılardan dolayı 750 milyon dolara dürülmesi konusundaki soruları cevapladı.

CEO Kevin Systrom, iş hayatından bu tarz iniş çıkışlar olabileceğini, bu yüzden durumun normal karşılanması gerektiğini belirtti. Facebookun Instagramı alımının ilk etabında çıkan 1 Milyar dolarlık rakamın medya tarafından yaratıldığını ifade eden Systrom, nakit paraya ek olarak Facebook hissesi alma durumunun da daima gündemlerinde olduğunu belirtti. Systrom, şu an ki 750 milyon dolarlık satıştan da memnun olduklarını dile getirdi.

Facebookun bu onay sonrasında popüler fotoğraf düzenleme uygulaması Instagram ile neler yapacağını ise ilerleyen dönemlerde göreceğiz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.