Facebooku doğru ayarlayın

Facebooku doğru ayarlayın

İnternet ve ağ güvenliği konusunda uzman kuruluş TrendMikro, Facebook konusuna değinerek kullanıcıları doğru ayarların yapılması için uyardı.

Herhangi biri bir kullanıcının şifresini çalsa bile eğer doğru ayar yapılmışsa sayfaya giriş engellenebiliyor. Bunun için yapılması gerekenler: Facebook hesabına girip sağ üst tarafta yer alan Hesap (Account) menüsünden “Hesap Ayarlarını” (Account Settings) seçin. Ayarlar ekranında Düzenle (Edit) butonuna basarak “Hesap Güvenliği” bağlantısına girin. Sonra; a-Güvenli gezinmeyi (secure browsing) devreye alma kutusunu işaretleyin. Bu Facebook’ta yaptığınız her şeyi saldırıya karşı şifreliyor. b-Giriş bildirimleri (login notifications) kısmında yer alan kutularda istediğinizi seçerek tanıtılmamış bir cihazdan hesabınıza giriş yapılmaya çalışıldığında size e-posta ve/veya kısamesaj atılmasını sağlayabilirsiniz. c-Giriş onayları (login approvals) kutusunu işaretlediğinizde tanımlanmamış bir cihazdan giriş yapılması durumunda telefonunuza gönderilecek güvenlik kodu ile giriş yapılabilecek. Bu demek oluyor ki şifreniz çalınmış bile olsa cep telefonunuza gönderilen güvenlik kodu olmadan hesaba giriş yapılamaz.

FOTOĞRAFLAR YERİNİ BULDU

Yer ve yön bulmaya yarayan GPS aletleri en sonunda fotoğraf makinelerine de girdi. PENTAX dijital SLR fotoğraf makineleri ile kullanılmak üzere tasarlanan, bu çok yönlü GPS ünitesi yalnızca temel lokasyon verilerini vermekle yetinmiyor, gökyüzü cisimlerinin zahmetsizce izlenmesi ve fotoğraflanması gibi orijinal özellikler de sunuyor. Kullanıcı OGPS1’ i PENTAX dijital fotoğraf makinesinin flaş yuvasına takarak çektiği görüntüler üzerine, çekim konumunun enlem, boylam, irtifa, evrensel zaman koordinatlarını (UTC) ve yön bilgilerini kaydedebiliyor. GPS konum verisini taşıyan görüntü dosyaları çekim konumlarını takip edebilmek ve PC üzerinde konum verilerini gözden geçirebilmek için kullanılabiliyor.

Telefonda incelik önemli

LG Electronics, 9.2 mm ile dünyanın en ince akıllı telefonu LG Optimus Black’i satışa sundu. Geliştirilmiş aydınlatma gücünün yanı sıra, LG Optimus Black’teki NOVA ekran, genel iç mekan kullanımı sırasında, güç harcamasını klasik LCD’lere göre yüzde 50 oranında düşürüyor. LG Optimus Black aynı zamanda 1500 mAh’lik pile sahip. 109 gr ağırlığındaki telefon, Android işletim sistemine sahip. Şu anda pazardaki satış fiyatı 999.

Su altında müzik keyfi

Grundig, üçmetreye kadar dalışlardamüzik dinlenebilenMPaxx 928 Hydrox su geçirmez MP3 çaları piyasaya sürdü. Ürünle birlikte temin edilen su geçirmez kulaklıklar da su altında mükemmel ses kalitesini garanti ediyor. Verilen bilgiye göre,Hydrox ile birlikte kullanıcılar, ürüne uyumlu bir deniz gözlüğünün de sahibi oluyor.Hydrox’a 2 GB dahili belleği sayesinde, MP3 veWMA formatında 500’e kadar parça yüklenebiliyor. Yedi saate kadar dayanabilen entegre lityumpolimer pili sayesindeHydrox, yaz aylarında spor vemüzik tutkunlarının ilgisi olacak.

Akıllı cep ve tabletlerde Flash Player dönemi

Gelişmiş kablosuz teknolojiler, ürünler, yenilikler ve hizmetlerin öncü üreticisi Qualcomm, uyumlu akıllı telefon kitle pazar segmenti için of Adobe Flash Player becerileri ve tamweb tarama alanlarındaki geliştirmeyi duyurdu. Ayrıca orta katman ve daha yüksek teknolojide Snapdragon destekli akıllı telefon ve tabletlerdeki Flash tabanlı içeriklerin HD video olarak oynatılabilmesini de sağlayacak. İnternet Servisleri Başkanı Rob Chandhok, “Qualcomm’un işlemcileri aracılığıyla son teknoloji akıllı telefon pazarına Flash Player desteğinin sunulması birmobil cihazın yapabileceklerinin kapsamını oldukça genişletecek” dedi.

Türkiye büyüdü oyunlar Türkçeleşti

Türkiye’de PlayStation oyunlarında yaşanan yüzde 43’lük büyümenin ardından, PlayStation oyunları birbiri ardına Türkçeleştirilmeye başlandı. PlayStation geçtiğimiz aylarda Türkçe olarak satışa çıkardığı Killzone 3 isimli oyunun ardından şimdi yine çok beğenilen oyunlarından inFamous 2’yi tamamen Türkçeleştirdi. Sony Eurasia Kişisel Eğlence Ürün GrupMüdürü Murat Gebeceli, 2011 yılında yüzde 64’lük bir büyüme beklediğini belirtti.

NİNTENDO’DAN YENİ OYUN KONSOLU

Nintendo oyunseverlerin merakla beklediği yeni Wii’yi tanıttı. Project Cafe olarak bilinen yeni konsol, resmen Wii U ismiyle tanıtıldı. Yüksek çözünürlüklü grafikleriyle PS3’ü geride bırakacak Wii U’da en çok dikkat çekilen ise sahip olduğu eşsiz denetim pad’i. Cihaz 6.2 inç’lik dev bir ekrana, entegre mikrofona, bir kameraya ve hoparlörlere sahip. Wii’de olduğu gibi, bu pad de ivmeölçer ve denge çarkı sayesinde hareketleri algılıyor

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.