Facebook Spam Kralına Rekor Ceza

28.10.2010
73
Facebook Spam Kralına Rekor Ceza

Çevrimiçi satış internetin en büyük nimetlerinden bir tanesi. Oturduğunuz yerden beğendiğiniz ürünün siparişini vermek ve tek tıkla ödeme yapmak da büyük lüks. Ancak çevrimiçi satış yapan kişiler bazen ipin ucunu kaçırabiliyorlar. Genellikle bu kişilerin kullandığı bir yöntem olan Spam mesajları, sık sık gönderildiği zaman sinir bozucu olabiliyor. Söz konusu durumun en ideal örneği Facebook’ta 5 milyonu aşkın Spam mesajı gönderen Adam Guerbuez.

Spam kralı olarak lanse edilen Adam, 2008’den beri Facebook’ta. O günden beri sattığı ürünler için Spam mesajları gönderen Adam’a attığı her mesaj için 100 Dolar ceza kesildi. California Bölge Mahkemesi’nin verdiği karara göre Adam, 1,068,928,721,46 (1 milyar 68 milyon 928 bin 721) dolar ceza ödemek zorunda.

Adam’ın avukatı mahkemede yaptığı savunmada, müvekkilinin iki ay önce iflas ettiğini ve toplamda edilen kârın kesilen cezanın çok altında olduğunu belirterek itiraz etti. Hırçın Adam ise web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada: “Benden gelen e-postaları istemiyorsunuz, sil tuşuna basın” dedi

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.