Evde sir ağda nasıl yapılır

17.08.2011
71
Evde sir ağda nasıl yapılır

Kadın olmanın zorluklarından biride istenmeyen tüylerdir. Neredeyse hayatımızın büyük bir kısmı, bu tüyleri yok etmekle geçer. Kimi traş bıçağı kullanarak işi pratik bir hale çevirir, kimi ise uzun üsreli temizlik için epilasyon cihazı , ağda ya da sir ağda uygular.

Bu alternatifler arasında en çok tercih edilen sir ağda ise çoğunlukta güzellik salonlarında gerçekleşir. Peki evde para vermeden, sir ağda yapılabilir mi; elbette ki

Sir ağda diğer tüy alma yöntemlerine göre cildinize pürüzsüz ve parlak bir görünüm verir. Tüyler 1 ay gibi uzun bir süre çıkmaz. Üstelik sir ağda yaptıkça tüyler cansızlaşır ve daha az çıkmaya başlar. Kuaföre gidip hem zamanınızı hem paranızı harcamadan evde kendinizde yapabileceğiniz bir tüy alma yöntemidir.

Eğer kartuş sir ağda kullanıyorsanız, özel ısıtıcısında, mikrodalga fırında veya içi dolu cezvede kaynatarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Sir ağdayı kaynatırken içine su kaçmamasına dikkat etmelisiniz. Bunun için sir ağda kartuşunu dik konumda cezvenin içine koyun.

Ayrıca sir ağdanın kolay sürülebilmesi için kıvamı su gibi olmalıdır. Bu kıvamı alabilmesi için ısıtmak yeterli olacaktır.

Sir ağda çabuk soğuyabilen malzemeden yapıldığı için sıcaklığı aynı derecede tutmalısınız. Eğer sir ağda ısıtıcı makineniz yoksa sir ağdayı sıcak tutmak için içi kaynar su dolu kabı yanınızda bulundurun. Ağdayı sürdükten hemen sonra kaynar su dolu kabın içine dik konumda koyun.

Sir ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru sürün. Ağda bezini yapıştırıp hızlı bir şekilde tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekin. Sir ağdayla tüylerinizi aldıktan sonra ağda kalıntılarını temizlemek için özel ağda temizleyici losyon ya da bebe yağı kullanabilirsiniz. Sir ağda sonrasında cildinizin pürüzsüz ve parlak bir görünüm aldığını göreceksiniz

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.