Eurovizyon Şarkımız Belli Oldu

04.03.2010
78
Eurovizyon Şarkımız Belli Oldu
Norveç’in başkenti Oslo’da 25-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 55. Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda, Manga grubunun Türkiye’yi temsil edeceği şarkı netleşti.

Norveç’in başkenti Oslo’da 25-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 55. Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda, Manga grubu Türkiye’yi ”We Could Be The Same – Aynı Olabiliriz” adlı şarkıyla temsil edecek.

MAZHAR ALANSON: HEDEF İLK 5

Usta müzisyen Mazhar Alanson, şarkıyı sıcağı sıcağına Twitter’da değerlendirdi. Şarkıyı çok beğendiğini ve hedefin ilk 5 olduğunu kaydeden Alanson, Manga’ya bir de tavsiyede bulundu:

“Sevgili Manga, şu andan itibaren her kafadan bir ses çıkacaktır. Sakın pek aldırmayın. TRT bu konuda tecrübelidir. Hedefe kilitlenin.”

SERTAB ERENER’LE ZİRVEYE…

Türkiye Eurovision’a ilk defa 1975 yılında Semiha Yankı’nın seslendirdiği “Seninle Bir Dakika” şarkısıyla katıldı. Uzun yıllar hayal kırıklığı yaşadığımız yarışma “milli dava” gibi de algılandı.

Türkiye 2003 yılından bu yana ünlü şarkıcı ve gruplarla yarışmaya katılıyor. Sertab Erener’in “Everyway That I Can” şarkısı Türkiye’ye birincilik getirmişti. Türkiye aynı başarıyı tekrar edemedi.

Ancak 2003’ten sonra üst sıralarda yer aldı. 2004’te Athena, 2007’de Kenan Doğulu ve geçen yıl da Hadise ile elde ettiğimiz dördüncülük son 10 yıl içindeki en büyük başarılarımız. 1997 yılında Türkiye’nin Şebnem Paker ile kazandığı üçüncülük de bütün Eurovision serüvenimizdeki ikinci en iyi derece…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.