Emekliye promosyonları ne zaman ödenecek? Bankalar çıtayı yükseltti

25.01.2017
78
Emekliye promosyonları ne zaman ödenecek? Bankalar çıtayı yükseltti

12 milyon emeklinin heyecan içinde beklediği emekli promosyonlarının ne zaman ödeneceği konusu netlik kazanmaya başladı. Emekli promosyonları kapsamında en yüksek tutarı veren banka avantajlı konuma geçecek. Ve emekliler maaşlarını bu bankaya taşıyabilecek. Bu durumu dikkate alan bazı özel bankalar emekli promosyonunda çıtayı 600 ila 900 liraya kadar yükseltti. Peki ödemeler ne zaman yapılacak?

12 milyon emeklinin yaklaşık 4.5 milyonu maaşlarını özel bankalardan alıyor. Özel bankalar emekli müşterilerini kaçırmamak için promosyon ödemeye razı oldu. Ayrıca en yüksek promosyonu veren banka diğerlerine göre avantajlı olacak ve emeklilerin maaşları buraya taşınacak. Bu durum bankalar arasında sıkı bir promosyon yarışı da başlatacak. Hükümet promosyonda taban fiyatları açıklamıştı. Bankalar bu rakamların üzerine çıktıkları sürede daha çok emekliyi kendilerine çekebilecek. Yarıştan hem bankalar hem de emekliler kazanacak.

Takvimde yer alan habere göre promosyonlar 600-900 lira olabilir

Yaklaşık 12 milyon emekliye promosyon için kamu bankalarıyla yapılan anlaşmanın ardından, gözler özel bankalarla pazarlığa çevrildi. Emekliler, kamu bankalarının 3 yıllık dönem için verdiği 300-450 lira arasında değişen promosyon için, özel bankaların kartlarını açmasını bekliyor. Emeklileri 3 yıllığına kamu bankalarına kaptırmak istemeyen bazı özel bankaların çıtayı yükselterek, promosyon tutarını 600-900 liraya çıkardığı belirtiliyor.

EMEKLİYE PROMOSYON ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Promosyon ödemelerinin Şubatta ya da en geç Martta başlaması planlanıyor. Emeklilere, promosyon için Sosyal Güvenlik Kurumu protokolü hazırladı. Bankalarla imzalanacak protokol ile; emeklilere promosyonun yanı sıra, maaşın tamamının ATMden tek seferde ücretsiz çekilmesi, maaş hesapları için hesap işletim ücreti muafiyeti gibi imkanlar da sağlanacak. Emekliler, hangi banka promosyon protokolüne imza atmışsa, maaşını o bankaya taşıyacak.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.