Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama internetten yapılır mı?

26.02.2016
88
Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama internetten yapılır mı?

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama internetten yapılır mı? Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri online olarak internetten yapılabilen işlemlerdendir. Bu işlemleri nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmet veren üç kuruluş vardır. BAĞ KUR, Emekli Sandığı ve SSK olmak üzere bu üç kuruluş ülkemizde hizmetlerini vermektedir. Her birey on sekiz yaşını doldurup bir iş başına geçince ya da eğitim öğretim hayatını bitirip işe başladığı günü hep bekler. Ve çalışma hayatına başladığı andan beri yapmış olduğu meslek doğrultusunda bir sağlık sigortası kurumuna bağlı olarak çalışır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Çalışma yaşamı boyunca da bu kurumlara belli zaman aralıkları içerisinde kurumlara prim ücreti ödemekle yükümlüdür. Bu prim ücretlerini eksiksiz ve de tam bir şekilde ödedikleri takdirde sahip olduğunuz birtakım avantajlar vardır. Yapmış olduğunuz meslekler doğrultusunda bir sosyal sigorta kurumuna bağlı olursunuz. Bu şekilde Hastanelerde ortaya çıkan muayenelerde hastane masrafını, eczanede olan ilaç masrafının belli bir orandaki kısmını bu sosyal sigorta kurumları karşılar. Böylece bizler zor zamanlarımızda çok fazla maddi hasara düşmemiş oluruz. Bu şekilde sunulan hizmetlerden bizlerde yararlanabilir. Üstelik ödememiz gereken prim borçlarını eksiksiz ve tam bir şekilde zamanında ödediğimiz takdirde bizler emekli olma hakkına sahip olabiliriz. Belli bir yaşa geldiğimizde artık çalışamayacak durumda olduğumuzda emeklilik yaşımız gelmiş olur. Çalışma hayatına artık son verip bizler inzivaya çekiliriz. Her ay düzenli olarak emekli maaşı alarak hayatımızı devam ettirebiliriz. Emekli olduğumuz zaman ne kadar maaş alacağımızı bağlı olduğumuz kurum belirler. Ülkemizde en çok emekli maaşını veren kuruluş SSK kurumudur. Çünkü her kuruluşun ödenmesi gereken prim ücreti farklıdır.

Bu nedenle her bireyin almış olduklar emekli maaşı da farklılık gösterir. Emekli maaşımızda bazen vergi kesintileri, maaştan alınan birtakım ücretler kesilebilir. Bu kesilen ücretler de maaşımızdan alınır. Bizlerde çoğu zaman bu maaşımızda meydana gelen kesintilerin sebebini merak ederiz. Bunun için yapmamız gereken işlem bir sosyal sigorta kurumuna gitmemiz gerekir. Ancak bu kurumlarda oluşan kalabalık bizlerin işlemlerini daha uzun zaman da yapıpmasını sağlar. Bu durum bizler için oldukça güç olabilir. Çünkü bu kurumlarda gelen işlem yapmak isteyen vatandaş sayısı oldukça fazladır. Bizlerde bu kurumlarda sıra bekleyerek işlem yapmak istersek sıra beklememiz gerekir. Bu beklediğimiz sıra oldukça sıkıcı ve uzun olabilir. Gelişen teknoloji ve ilerleme sayesinde yapılan çalışmalar oldukça kısa ve kolaydır. Emekli maaşımızı sorgulamak ne kadar maaş alacağımızı öğrenmek, bu ay almış olduğumuz maaş ta meydana gelen eksiklikleri öğrenebilmek için teknolojik gelişmelerin katkısıyla kolaylıkla öğrenebiliriz. İnternet sistemi üzerinden oldukça kısa bir zaman da yapılcak olan bu işlem e-devlet sistemini kullanarak yapılabilir. Postaneden temin edecek oldukları e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapabilirler. Sisteme girişlerini yaptıkları takdirde vatandaşlar kolay ve pratik bir şekilde hizmetler kısmından Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama işlemine tıklayarak sayfaya ulaşabilirsiniz. Bazı kimlik bilgilerinizi ve Sosyal Güvenlik Kurumu bilgilerinizi sisteme girerek oldukça kolay ve de pratik bir şekilde akıllarında oluşan soru işaretlerine yanıt bulabiliriz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.