Eğitim sisteminde E-okul hizmetinin yeri nedir?

01.07.2016
79
Eğitim sisteminde E-okul hizmetinin yeri nedir?

Eğitim sisteminde E-okul hizmetinin yeri nedir? Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) uygulaması, son yıllarda velilerin en sık kullandıkları dijital hizmet uygulamaları arasında yer alıyor. Veliler 2014-2015 sezonu ile ilgili olarak çocuklarının tüm eğitim verilerine e-Okul VBS ile ulaşabiliyor. Üstelik veliler, her eğitim günü sonunda çocuğunun başarı durumu ve devamsızlık durumu gibi konularda da ayrıntılı bilgileri birkaç dakika içerisinde e-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığıyla öğrenilebiliyor.

Türkiye genelinde Milli eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarını kapsamı içerisine alan bu sanal eğitim portalı üzerinden öğrenci okul bilgileri ve ders bilgileri merkezi bir sistem içerisinde sanal platform üzerinde bir araya toplanıyor. Dijital eğitim projeleri gerçekleştirmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platformda hizmete açmış olduğu MEBSİS projesinin önemli bir parçasını oluşturan e-Okul sistemi öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından kullanılıyor.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!
E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Veliler, eğitim yılı boyunca çocuklarının okul durumu ve başarı durumu bilgilerini internetten takip edebilme imkanına Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sanal eğitim portalı aracılığı ile ulaşabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) üzerinden 2015-2016 karneleri elektronik ortam üzerinden de görüntülenebilecek. Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitimlerini sürdüren milyonlarca öğrenci, geçtiğimiz Cuma günü karne heyecanı yaşadı. Bu kapsamda veliler çocuklarının getirdikleri karneleri internet ortamında Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenebiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi veliler tarafından internet hizmet avantajları sayesinde her yerden ve her zaman öğrenci bilgilerinin takibi için kullanılabiliyor. Türkiye’de eğitimin daha modern koşullar çerçevesinde öğrencilere ve velilere sunulabilmesini hedefleyerek geniş kapsamlı Böylelikle hem daha modern standartlarda bir eğitim yapısının oluşturulabilmesi hem de öğrenci bilgilerinde karışıklık, hata ve eksiklik gibi olumsuz durumların yaşanmasının önüne geçilebilmesi sağlanıyor.

Daha modern bir yapıda eğitim yapısının oluşturulabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi Türkiye’de eğitime başlayacak öğrencilerin ilköğretim kurumlarına ilk kayıtlarının yapılmasından itibaren, en son ortaöğretim kurumlarından mezuniyet diplomalarına alana dek lan tüm eğitim sürecini kapsayan bir bilgilendirme portalıdır. Bu durum özellikle çocuğunun okul durumu ile ilgilenebilme konusunda başta vakitsizlik olmak üzere pek çok engelle boğuşmak durumunda olan velilerin, çocuklarının ihtiyaç duyduğu eğitim yaşamlarındaki veli desteğini en etkin şekilde oluşturabilme şansına sahip olmasını sağlıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde öğrencilerin okul kayıt ve öğrencilik bilgilerinin dışında güncel eğitim verilerini içeren bilgilendirmelere de yer vermektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinde öğrencilerin bilgilerinin korunabilmesi ve yüksek güvenlik önlemleri içerisinde sanal eğitim bilgilendirmelerinin velilere ulaştırılabilmesi amacı ile sistemi kullanmak isteyen velilerden çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerinin girilmesi isteniyor. Bu noktada internet erişimini mobil veya bilgisayar teknolojileri aracılığı ile sağlayan veliler, elektronik ortam üzerindeki e-Okul VBS ile çocuğunun okul kayıt bilgilerinin dışında derslerine ilişkin olarak da en güncel bilgileri alabiliyor. Bu kapsamda veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, şube ortalaması bilgisi, sözlü notları bilgisi ve sınav sonuçları bilgisi gibi çok önemli eğitim verilerinin güncel dokümanlarına internet kolaylığında ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.