EBA kurs sistemi ile ders tekrar videolarını izleyebilirsiniz!

01.07.2016
86
EBA kurs sistemi ile ders tekrar videolarını izleyebilirsiniz!

EBA kurs sistemi ile ders tekrar videolarını izleyebilirsiniz! MEB EBA Kurs portalı 2015-2016 eğitim yılında öğrenciler ve öğretmenler tarafından sıklıkla kullanıldı. Milyonlarca öğrenci dershanelerin kapanmasından dolayı yaşadıkları okul dışı eğitim takviyesi boşluğunu EBA Kurs portalı aracılığı ile doldurabildi. Bu yüzden önümüzdeki eğitim yılında da Milli Eğitim Bakanlığının elektronik ortam üzerinde yer alan EBA kurs portalına hem öğrencilerden hem de öğretmenlerden yoğun bir ilgi oluşacağı düşünülüyor.

Eğitimde eğitim Bilişim Ağı portalı ile yeni bir dönem başlıyor. Öğrencilerin kapanan dershaneler dolayısı ile okul derslerine ek olarak dışarıdan eğitim takviyesi alabilmesi şansı kalmamıştı. Bu durumun öğrencilerin eğitim başarılını olumsuz yönde etkilediği gibi üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için çok büyük zorluk ve sorunlar yaşatması nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim Bilişim Ağı EBA kurs portalı faaliyete geçirildi. Bu portal ile birlikte Türkiye’de öğrenciler sanal ortamdan eğitim desteği alabilme şansını yakalıyor. Özellikle de öğrencilerin okul derslerinde anlamadıkları veya geride kaldıkları dersler ve konular ile ilgili olarak farklı bir anlatım tarzından yararlanarak, o ders veya konuyu iyi bir şekilde anlayabilmesi hususunda son derece önemli bir avantaj sağlayan MEB Eğitim Bilişim Ağı 2015-2016 eğitim dönemine damga vurdu.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı denetim ve yönetiminde olan bir e-ders içeriği sunan EBA kurs portalı, veliler tarafından da onaylanıyor. Böylelikle öğrenciler gönül rahatlığıyla sadece okulunda gördüğü derslere odaklı veya üniversite sınavına hazırlık çalışmalarına odaklı seviyelerine uygun e-kur uygulamalarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan Eğitim Bilişim Ağı portalının zengin ders ve eğitim kaynağı içeriğinin yanı sıra öğrencilere sunduğu bir diğer önemli avantaj ise internete erişimin mümkün olduğu her yerden kullanılabiliyor olmasıdır. Özellikle de öğrencilerin gelişen teknoloji sayesinde hayatının her alanında sıklıkla kullandığı bilgisayar ve mobil akıllı cihaz teknolojileri, internet erişimi konusunda önemli fırsatlardan yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Bu kapsamda elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetlerini de okul derslerine takviye olması veya üniversite sınavları olan YGS ve 5 oturumlu LYS’ye daha etkin ve daha planlı bir şekilde hazırlanabilme şansına sahip olması sağlanabiliyor.

Türkiye’de eğitime gönül vermiş eğitim kurumları tarafından hazırlanan ders içeriklerinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi akademik kadrosu tarafından hazırlanan ders içerikleri de EBA kurs portalı üzerinde yer alıyor. Ayrıca öğretmenler tarafından da kullanılabilen Eğitim Bilişim Ağı üzerinde öğretmenlerde meslektaşları ile kendi ders notlarını ve kaynaklarını paylaşabilme şansına sahip olabiliyor. Bu şekilde oldukça interaktif sanal bir eğitim dünyası oluşturan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı üzerinde bulunan öğretmenlere özel EBA giriş penceresinden kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile giriş yapılarak ders içeriklerinden faydalanılabiliyor veya ders notları paylaşılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı üzerinde öğrencilerde arkadaşları ile kendi ders notlarını paylaşarak, elektronik ortam üzerinde çok alternatifli anlatım tarzlarından yararlanılarak derslerin ve konuların daha iyi pekiştirilmesi ve anlaşılabilmesi konusunda destek sağlanabiliyor. Öğrencilerde kendileri için özel olarak oluşturulan EBA giriş ekranından kullanıcı adı ve şifresi ile Eğitim Bilişim Ağı sistemine giriş yaparak, internetteki bu büyük ve geniş kapsamlı eğitim portalı e-ders ve e-kurs hizmetlerinden faydalanabiliyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.