EBA kurs hizmeti nasıl kullanılıyor?

12.07.2016
97
EBA kurs hizmeti nasıl kullanılıyor?

EBA kurs hizmeti nasıl kullanılıyor? MEB EBA kurs uygulaması internette güvenli, interaktif ve geniş kapsamlı bir resmi eğitim portalı oluşturulmasını sağlıyor. İnternet, artık EBA kurs uygulaması ile öğrencilere eğitim alanında da önemli çözümler sunuyor. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı üye sayısı her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor.

illi Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri ile birlikte Türkiye’de eğitim alanında öğretmen ve öğrencilere yeni ve dijital bir kaynak sunuluyor. Aslında çok eski dönemlerden bu yana internetin yaygın olarak kullanıldığı her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok önemi dijital hizmet uygulamaları ve kaynak içerikleri sanal ortam üzerinde kendisine yer buluyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetim ve denetiminde olmayan bu sanal eğitim portallarının güvenirliliği tartışılır bir durum olarak öğretmen ve öğrencilerin karşısına çıkıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı kendisi tarafından yönetim ve denetiminin gerçekleştirildiği doğrudan kendisine bağlı resmi bir sanal eğitim portalı olarak EBA kurs portalını hizmete açtı.

Yukarıda verilen linkler bilgilendire amaçlıdır.

Henüz çok yeni bir eğitim portalı olamsına karşın Türkiye genelinde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören milyonlarca öğrenci ve aynı zamanda da öğretmenler tarafından yoğun şekilde kullanılmaya başlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı ile eğitimde daha modern ve daha başarılı seviyelere ulaşılıyor. Özellikle de Bakanlar Kurulu kararı ile 2013 yılında dershanelerin kapatılması öğrencilerin, okulda gördükleri dersler haricinde farklı anlatım tarzlarının mevcut olduğu ek der takviyesi konusunda fazlasıyla zorluk yaşamasına neden oldu. Milyonlarca öğrencinin okul derslerindeki başarısından, üniversite sınavı hazırlık çalışmalarındaki eksikliklerine kadar çok geniş ölçüde olumsuz şekilde etkilenmesine yol açan bu durumun önüne geçilebilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan EBA kurs portalı uygulaması geldi.

Modern mobil teknoloji ile çok erken yaşlardan itibaren tanışan ve gelişim çağını bu teknoloji furyası ile paralel bir şekilde sürdüren yeni nesil dünyanın ilk ve ortada dereceli eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencileri, internette Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete açılan EBA kurs portalını kolay bir şekilde kullanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı uygulaması özellikle de milyonlarca öğrencinin internet erişimini gerçekleştirebildiği her yerde en güncel ve en güvenilir ders içeriklerine ve e-ders uygulamalarına ulaşabilmesine imkan veriyor. Böylelikle öğrencilerin teknolojik cihazları ve tabiî ki interneti sadece medya içerikleri, oyun ve eğlence amaçlı için değil aynı zamanda da eğitimlerine katkı sağlaması amacı ile de güvenli bir şekilde kullanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı eğitim ekranı içerisinde eğitime gönül vermiş eğitim kurumlarının hazırlamış olduğu kaynaklar, MEB akademik kadrosunun hazırlamış olduğu kaynaklar bulunuyor. Öğretmenler ve öğrenciler kendileri için oluşturulan EBA giriş ekranı üzerinden son derece pratik bir şekilde giriş yapabilmektedir. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sanal eğitim portalı üzerinde öğrenciler ve öğretmenler kendi hazırlamış oldukları ders notlarını ve ders kaynaklarını tüm diğer kullanıcılar ile paylaşabiliyor. Türkiye’de üniversiteye giriş sınavlarına hazırlık aşamasında olan öğrencilerinde seviyelerine uygun olarak MEB Eğitim Bilişim Ağı portalı üzerinden sınava hazırlık takviyelerinden ve planlamalarından yararlanabilmeleri ve çok daha etkili bir sınav hazırlık süreci geçirebilmeleri sağlanabilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.