E-Okul VBS ile öğrenci eğitim bilgileri!

08.07.2016
79
E-Okul VBS ile öğrenci eğitim bilgileri!

E-Okul VBS ile öğrenci eğitim bilgileri! Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul VBS uygulaması ile öğrenci bilgileri dijital platformda yer alıyor. Öğrencilerin yüksek güvenliğe sahip olan MEB e-Okul sisteminde veliler tarafından en güncel bilgileri görüntülenebiliyor. Üstelik öğretmenler, her eğitim günü sonunda güncel öğrenci eğitim verileri girişini e-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden gerçekleştiriyor.

Türkiye’de eğitim alanında çok önemli çalışmalara imza atan Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmetleri, eğitim dünyasında devrim niteliğinde yenilikler yaratıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi de bu alanda son derece büyük bir önem taşıyan rol üstleniyor. Türkiye’de internet kullanımının her geçen gün yaygınlaşmakta olduğu modern yüzyılda velilerin, okula gitmek durumunda kalmadan çocuklarının okul durumu ile ilgili olarak ayrıntılı ve güncel bilgilere birkaç tık ile ulaşabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamasını kullanabiliyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günün her saatinde ve internet erişiminin olduğu her yerden rahatlıkla kullanılabilmekte olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sisteminin yenilenen ara yüzünün şimdi çok daha pratik bir kullanıma sahip olması sayesinde Türkiye’de toplumun büyük bir kesimi tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor. Özellikle de teknoloji dünyası ile pek etkileşimli bir yaşam sürmeyen velilerinde internet gibi zengin bir içerik dünyasının fırsatlarından yararlanarak birkaç tık vasıtası ile çocuğunun okulundaki en son eğitim başarısı durumu ve devamsızlık durumu hakkında ayrıntılı bilgiler alabilmesine yardımcı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde çocuklarının güncel eğitim verilerinin ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor olması, öğrencilerin eğitim yaşamlarında gerekli olan veli atılımlarının da zamanında ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor. Böylelikle öğrenciler, eğitim yaşamları içerisinde her zaman daha fazla başarıya ulaşabiliyor ve daha kaliteli bir eğitim yapısından yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde öğrencilerin okul kayıt ve öğrencilik bilgilerinin dışında güncel eğitim verilerini içeren bilgilendirmelere de yer vermektedir.

Öğrencilerin bilgilerinin korunabilmesi ve yüksek güvenlik önlemleri içerisinde sanal eğitim bilgilendirmelerinin velilere ulaştırılabilmesi amacı ile sistemi kullanmak isteyen velilerden çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerinin girilmesi isteniyor. Ocak 2007’den bu yana var olan ve kesintisiz olarak hizmet veren e-Okul sisteminin veli bilgilendirme sistemi bölümünde öğrenciler ve veliler, öğrencinin en güncel okul durumuna ilişkin olarak en güncel ve en ayrıntılı bilgileri öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmen bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, şube ortalaması bilgisi, sözlü notları bilgisi ve sınav sonuçları bilgilerine ulaşabiliyor. Veliler bu gibi önemli eğitim ve okul bilgilerine erişim sağlayabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet uygulamasını mobil cihazları üzerinden de kullanabiliyor. Bu yüzden velilerin, çocuklarının okul durumu hakkında bilgi alabilmek için bilgisayar başında olma zorunluluğu da tamamen ortadan kalkarak mobil akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar ile daha özgür bir pozisyona ulaşıyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.