E-Devlet sistemini şifresiz nasıl kullanabilirim?

03.04.2016
84
E-Devlet sistemini şifresiz nasıl kullanabilirim?

E-Devlet sistemini şifresiz nasıl kullanabilirim? E-Devlet sistemi ülkemizde yer alan resmi kurumların vatandaşla online olarak buluştuğu sistemdir. E-Devlet sistemi sayesinde işlemlerimizi yada sorgulamalarımızı sanal ortamda istediğimiz zaman yapabiliyoruz. E-Devlet sistemine ilişkin ayrıntılı bilgiler ve daha fazlası yazı içeriğinde yer almaktadır.

Bugünlerde ülkemizin oldukça gelişmesi ile birlikte yapılmış olan birçok teknoloji harikası ve icatbulunmaktadır. Bu icat ve uygulamaların hayatımızı oldukça kolaylaştırdığı bu dönemde artıkdevlet dairesi işlemlerimizi de oldukça kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Günümüzün en büyükbilgi ve işlem kaynağı olan internet sayesinde artık devlet dairesine ait işlemlerimizi de internetüzerinden dakikalar içerisinde yapabilmemiz mümkündür. Devlet dairesi işlemlerinin en çokyapıldığı ve en kapsamlı olarak bilgilendirme sistemine sahip olan internet adresi e-devlet resmi internet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden 22 tane devlet dairesi işlemi yapabilmekteyiz veişlem sayısı daha da artacak gibi görünüyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sistemi bizler için oldukça önemli bir sistemdir. Geçtiğimiz yıllardan itibaren hayatımızagiren E¬Devlet sayesinde yapmak istediğimiz bir işlemi herhangi bir kurum kuruluşa gitmeden,herhangi bir yere telefon açmadan yapabiliyoruz. Kurum kuruluşlarda beklenen sıralardanbahsedecek olursak E-Devlet sistemine kurtarıcı diyebiliriz.E-Devlet sistemi oldukça basit ve kapsamlı bir sitedir.

E-Devlet resmi sitesi üzerinden herhangibir sorgulama işlemi yapabilmek için bir şifreye ihtiyacınız vardır. Bu şifre; sistem üzerindenkimlik bilgileri ile işlem yapıldığı için gereklidir. Şifreniz olmadan E-Devlet resmi internet sistemiüzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirebilmeniz mümkün olmayacaktır. Yazımızındevamından şifrenizi nereden ve nasıl alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.E-Devlet şifresi edinebilmek için size yakın veya uzak herhangi bir PTT şubesine yanipostaneye gitmeniz gerekmektedir. Nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre almabaşvurusu sonucunda kimlik bilgileriniz ile adınıza biz E¬Devlet şifresi oluşturulacaktır.

Sizinadınıza oluşturulacak bu E-Devlet şifresini alabilmek için işlem ücretinizi ödemenizgerekmektedir. İşlem ücreti 2 TLdir. İşlem ücretiniz ödediğiniz zaman şifrenizi kapalı bir zarfçerisinde teslim alabilirsiniz. Alacağınız bu şifre E¬Devlet sistemi üzerinde geçici bir şifreolacaktır. Sisteme giriş yaptığınız zaman sistem sizden otomatik olarak şifrenizi değiştirmenizi,yani kendinize ait bir şifre oluşturmanızı isteyecektir.E¬Devlet sistemine giriş yapabilmek için ise ilk olarak E¬Devlet resmi sitesinin ana sayfasınagitmeniz gerekmektedir. Sayfaya ulaştığınızda sayfa üzerinde bulunan ve sayfanın sağ üstköşesinde bulunan “Sisteme Giriş” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfadakarşınıza çıkacak olan sayfada sizden girişinizi yapabilmeniz için istenecek olan bilgiler T.C.kimlik numaranız ve almış olduğunuz E¬Devlet şifrenizdir.

T.C. kimlik numaranızı ve E¬Devletşifrenizi ilgili yerlere doğru ve eksiksiz olarak yazınız. Bilgilerinizi kontrol edip, doğruluğundanemin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle E¬Devlet sisteminegiriş yapmış olacaksınız. Sisteme giriş yaptığınızda sorgulamasını yapmak istediğiniz herhangibir işlemi sistem üzerinde bulunan arama bölümünde aratarak işlemin yapıldığı sayfayı bulabilirve işleminizi dakikalar içerisinde yapabilirsiniz. Veya yapmak istediğiniz işlemin tipini seçerekbulabilirsiniz.E¬Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek oldukça kolaydır ve günümüzde bize sağlamışolduğu kolaylık sayesinde oldukça ilgi görmektedir. E¬Devlet sistemi üzerinden yaptığını herişlemin çıktısı resmi belge olarak kabul edilmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.