E-devlet sistemine nasıl giriş yapılıyor?

14.09.2016
78
E-devlet sistemine nasıl giriş yapılıyor?

E-devlet sistemine nasıl giriş yapılıyor? Tüm online işlemlerin merkezi olan e-Devlet sistemine nasıl giriş yapabilirsiniz, e-Devlet adı altında bulunan bu çalışmalar nelerdir, e-Devlet üzerinden hangi işlemler yapılabilir? Hepsi ve daha fazlası haberimizde yer alıyor.

Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti olarak büyük yeniliklere her geçen gün daha fazlasına imza atmayı başarmıştır. Gerçekleştirilen tüm işlemlerin yanı sıra artık kamu kurumlarında yapılan işlem sayısının artması ile beraber vatandaşlar olarak bizler çok sayıda bulunan işlemlerimizi daha kolay bir şekilde yapmaya başlamışızdır. Verilen gerekli hizmetlerde zaten bu doğrultudadır. Vatandaşların kamu kurumlarında harcadıkları zaman göz önünde bulundurulduğunda gerçek anlamda büyük zorluklar çekilmiştir. Artık bu zorlulukların önünde geçilmesi için oluşturulan bazı sistemler vardır. Gerçekleşen bu işlemlerin çok daha kısa bir süre zarfı içerisinde yapılması için bizler de bu noktada çeşitli aşamalardan geçebiliriz. Vatandaşlar olarak bizler de yapılan bazı düzenlemeler soncunda gerekli olan işlemler adında en iyi şekiller de yardım alabiliriz. İnternet erişimini sağladığımız her türlü ortam bu işlemleri kullanmamız oldukça etkin bir rol oynamaya başlamıştır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı , Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Milli eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ekonomi bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Gençlik ve spor Bakanlığı gibi daha pek çok bakanlık bu e-devlet sistemi üzerinden işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. E-Devlet platformu içerisinde binlerce işlemi barındırdığı için vatandaşların hızlı bir şekilde kullanımına erişim sağlamıştır. Artık yapılan bu işlemler arasında bizler de en kurtarıcı sistem olan bu sistemden yardım alabiliriz. Artık bu sayede oldukça kolay bir şekilde sorgulama işlemlerimizi yapabiliriz kamu kurum binalarında boşa zaman harcamamış oluruz.
E-Devlet sisteminden yararlanmak için öncelikle e-Devlete giriş yapmamız gerekir. Giriş yapabilmek için ise üç farklı yol biz vatandaşlara sunulmuştur. Bunlardan birini tercih edebilirler. E-Devlet şifresi ile e-mobil imzası ile ya da elektronik imza seçeneklerinden herhangi birini tercih ederek sisteme girişlerini sağlayabilir. Daha kolay ve de daha yaygın olduğu söylenerek en çok tercih edilen e-Devlet şifresi ile giriş yöntemi olduğu için şimdide sizlere kışça bu girişin nasıl yapılacağını anlatalım. PTT şubesine giderek orada bulunana görevli memura isteğinizi iletiniz. Çalışan postane de bulunan görevli memur kişi de sizlerden öncelikle nüfus cüzdanınızı ve ardından ise sizlerden işlemi gerçekleştirebilmek için işlem ücreti olan 2 TL ücreti tahsil etmesi gerekir. Bunları görevliye verdikten çok kısa bir zaman sonra sizlere görevli memur kapalı bir zarf içerisinde sistem şifrenizi temin edecektir. İşte bu şifreyi ilk kez giriş yaparken kullanırsınız ardından da sizlere bu şifreyi özelleştirmeniz ister. Hemen ardından da bizler e-hizmet bölümünden kurum adını yazarak ya da alfabetik sıralamadan yapacak olduğumuz işlemin harfini seçer yardım alabiliriz. Artık bu şekilde istediğimiz sayfaya ulaşarak bizlere gelen yönergeler doğrultusunda işlemlerimizi oldukça kolay bir şekilde yapabiliriz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.