E-Devlet giriş şifremi unuttum ne yapmam gerekiyor?

24.01.2016
91
E-Devlet giriş şifremi unuttum ne yapmam gerekiyor?

E-Devlet giriş şifremi unuttum ne yapmam gerekiyor? E-Devlet giriş şifresini unuttuğunuz durumda hiçbir işlemi yapmanız mümkün değil. Unuttuğunuz durumda internetten değiştirme şansınız da yok. Bunun için ne yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Sayısız yeniliğin ve gelişmenin etkisi ile beraber ülkemizde bankacılık, sosyal, sağlık hizmetleri, bakanlarda olan işlemler ve daha fazla işlemler için oluşturulmuş olan e-devlet sistemi her vatandaşın her türlü işlemlerini gerçekleştirme amacı doğrultusunda hazırlanmıştır. Vatandaşlar olarak bizlerin hayatlarında gerçekleştirmeleri gereken bazı ufak tefek işlemler vardır. Bu işlemlere her gün bir yenisi eklenmektedir. Çünkü şöyle bir etrafımıza baktığımız da göreceğiz ki her vatandaşın elinde, cebince, çantasında internetle erişimi sağlayan birer araç vardır. Bunlardan en yaygın olanı ise akıllı cep telefonlarıdır. Sonrasında bilgisayarlar ve tabletler olarak bu sıralama sürüp gitmektedir. Sizler işlemlerinizi çok daha kısa süre zarfı içerisinde yapabilir büyük kolaylıkla ve pratik yöntemlerle dilediğiniz işlemi ufak aşamaları atlatarak gerçekleştirebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde teknolojik gelişmelere olan merak oldukça fazladır. Her birey teknolojik gelişmeleri yakından takip eder. Bu doğrultuda vatandaşlara hizmet verir. Biz vatandaşlar olarak gün içerisinde yapmamız gereken çok fazla işlem vardır. Bu işlemleri halledebilmek için ise ihtiyacımız olan tek şey bir ağ aracı ile dünya hizmeti veren internete bağlanmaktır. Bu şekilde internete bağlanarak bizler büyük yol kat etmiş gelişen internet teknolojisinin ülkemizde ki yeri ve önemini ispatlamış oluruz.

Her birimizin yapması gereken ufak çaplı işlemler aslında kurum binalarına giderek inanılmaz bir hal almaktadır. Bu durum karşısında bizler ne yapacağımızı bilemeyiz. Çaresiz bir şekilde yolumuza devam ederiz. En ufak işlemlerimiz yapabilmek için bile bizler en azından bir ya da iki saatimizi bu kurum ve ya kuruluşlarda geçirecektir. Gelişen internet teknolojisinin bu kapsamda biz vatandaşlara sunmuş olduğu yenilikler çok büyük ve çok olumlu olmuştur. Artık gelişen modern çağ kapsamında bizler çok küçük işlemlerimizi bile artık hiç yorulmadan boşuna vakit kaybı yaşamadan oturduğumuz yerden yapabilme olanağına sahip olmuş oluruz. Bizler hayallerimizde ki olan o hıza ve kolaylığa erişmek artık hayal değil bir gerçeğe dönüşmüş durumdadır.

E-Devlet hizmeti kapsamı altında pek çok kuruluş vardır. Bu kurumların isimleri ve bu kapsamda verilen hizmetin çeşidi ve de türü her geçen gün artmaktadır. Çünkü vatandaşların yapmaları gereken işlemlerin sayısı da bu derecede artış göstermektedir. Herkes de bu sanal ortamı kullanmayı tercih edecektir. Çünkü hem daha kolay ve daha kısa bir zaman dilimi içinde işlemlerinizi yapabilme şansınız varken kim daha uzun ve zahmetli yolu tercih eder ki? Bu doğrultuda bizler de doğal olarak bu hizmetten yararlanırız. Ancak bizlerin bu hizmetten yararlanabilmesi için gerçekleştirmeleri gereken ufak çaplı birkaç aşama vardır. Şimdi ise yazımıza bu aşamaların neler olduğunu anlatarak devam edeceğiz.

E-DEVLET HİZMETİNDEN YARARLANABİLMEK İÇİN NE YAPILMALIDIR?

Sizler de bu geniş kapsamlı işlemden yararlanmak hayatınıza bu noktada kolaylık katmak istiyorsanız hiç düşünmeden kolayca ve pratik bir şekilde işlemlerinizi hiç zorlanmadan gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle sizlerden istenecek olan husus bir e-Devlet şifresi edinmenizdir. Çünkü e-Devlet dijital sistemde hizmet veren bir kuruluş olduğu için bu resmi siteye giriş yapabilmek için sizlerin bu şifreyi ihtiyacı vardır.

Bu şifreyi temin edebilmek için ise öncelikle en yakınınızda bulunan merkez bir postane şubesine gitmeniz gereklidir. Ardından sizler orada yer alan memur görevli arkadaşlara almak istediğiniz şifreyi beyan ediniz. Onlarda sizlerden önce bir T.C. kimlik numaranız için nüfus cüzdanı ve sonrasında işlem ücreti için 2 TL olan parayı temin etmeniz gerekecektir. Bu ücreti sizler görevli kişiye teslim ettikten sonra birkaç dakika içinde görevli kişi sizlere bir kapalı zarf verecektir. Sizlere teslim edilen bu zarfı üzerinde yazılı olan yönergeler doğrultusunda açmanız da büyük fayda vardır.

Çünkü bu zarf diğer zarf tiplerinden biraz farklılık gösterir. Dolayısıyla sizlerin yanlış açma girişiminde bulunduğunuz takdirde zarfın içinde yer alan sisteme giriş şifreniz asar görebilir. Bu nedenle yönergeleri takip ederek açmanızda büyük fayda vardır. Zarfta sonrasında size özle olan şifreyi göreceksiniz. Bu şifre ile internete erişim sağlayıp resmi siteye T.C. kimlik numaranız ile giriş yapınız. Hemen ardından karşınıza istediğiniz sayfaya ulaşmış olacaksınız. Gerçekleştirmek istediğiniz işlemin baş harfinin bulunduğu sol köşede ki hizmetler bölümüne tıklayarak ulaşabilirsiniz. Böylece dilediğiniz işlemi yalnızca saniyeler içinde yapabilme şansına sahip olacaksınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.