E-Bordro KBS üzerinden alınıyor mu?

07.03.2016
74
E-Bordro KBS üzerinden alınıyor mu?

E-Bordro KBS üzerinden alınıyor mu? E-Bordro işleminin şifresiz olarak yapılışı geçtiğimiz aylarda hizmete kapandı. Artık tek bir portal üzerinden bordro alma işlemini yapabiliyorsunuz. Devamı haberimizde.

Bordro, bir hesap sonucunun ayrıntılı bir şekilde gösterilmesine verilen addır. Günümüzde ise bordro daha çok bir ücret ve özellikle maaş karşılığında yapılacak olan ödemenin detaylı ve ayrı ayrı bir şekilde gösterildiği bir cetveli ifade etmek için kullanılır. E-Bordro ise, Maliye Bakanlığına bağlı olan Muhasebat Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen kamu personellerinin maaş hesaplamalarını elektronik ortamda görüntüleme hizmetine verilen genel addır. E-Bordro sistemi sayesinde kamu personeli olarak çalışan vatandaşlar son bir yıla ait maaşlarını detaylı bir şekilde excell formatında ulaşabileceklerdir.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
E-Bordro sayesinde vatandaşlar yalnızca maaş detayları ile ilgili bilgilendirilmelerine değil, aynı zamanda memur ünvanlarına, hizmet sınıfı hakkındaki bilgilendirilmelere ve kadro durum bilgilendirilmesi gibi bilgilere de rahatlıkla ulaşabilmektedirler. E-Bordro sistemi sayesinde kamuda çalışan kişiler aylık maaş yatırımları, maaşlarından ne kadar kesildiği ve bu kesilmelerin ne için olduğunu rahatlıkla öğrenebileceklerdir. Bu sayede kamu ortamında şeffaflık sağlanmış olup akıllardan soru işaretlerinin de kalkması sağlanır. Şayet ki e-Bordro sistemi üzerinden öğreneceğiniz bilgiler de eksiklik ya da yanlışlık var ise Tahakkuk Birimi üzerinden ilgili bölümlere bildiri de bulunabilir ve yanlışlıkları düzeltebilirsiniz. E-Bordro sistemine internetin olduğu her yerden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bu sistem sayesinde vatandaşların çalıştıkları kurum ile arasındaki güven ilişkisi sağlanmaya çalışılmış, gereksiz zaman kaybının engellenmesi amaç edinilmiştir. Ayrıca internetin bulunduğu her noktadan sisteme giriş yapılarak vatandaşların maaşları ve bu gibi benzer bilgilerine rahatlıkla ulaşması amaç edinilmiştir. Peki e-Bordro sistemine nasıl giriş yapabilirsiniz? Öncelikle htpps://turkiye.gov.tr/ adresine giriyoruz. Karşımıza çıkan ekranda e-Hizmetler adlı seçeneğe tıklıyoruz. Karşımıza alfabetik olarak yararlanabileceğiniz çeşitli bakanlıklara bağlı bölümler çıkmaktadır.

Hizmet Adı yazan kısıma e-Bordro yazdığınız takdir de Maliye Bakanlığına bağlı olarak, Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Doğrulama seçeneklerinden size uygun olanı seçmelisiniz. E-Bordro Hizmetinize tıklayınız. Karşınıza çıkan ekranda Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklayınız. Bu sisteme e-devlet Şifreniz, Mobil İmza, Elektronik İmza ve T.C. Kimlik Kartı ile giriş yapabilirsiniz. E-Devlet Şifresi ile sisteme T.C. Kimlik Numaranız ve PTT aldığınız e-Devlet Şifrenizi yazarak kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.