Durak MHPden istifa etti

18.03.2010
79
Durak MHPden istifa etti

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin istifa çağrısı üzerine partisinden ayrılan Durak “Hakkımdaki iddiaları araştırın” diyerek savcılığa başvurdu

2 milyar dolarlık servet iddiası ve rüşvet tartışmalarının odağında yer alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak MHP ile yollarını ayırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün yaptığı istifa çağrısı üzerine partisinden ayrılan Aytaç, dün “hakkımdaki iddiaları araştırın” diyerek savcılığa başvurdu.
Durak sabah saatlerinde kendisine yöneltilen, partiden istifa edip etmeyeceği konusundaki sorulara, “Ben Sayın Bahçeli’den randevu talep etmedim. Benim partimle olan ilgim, tüzük gereği böyle bir dedikodu çıkarsa konunun aydınlanması için partiden çekilmesi gerekiyor kişilerin geçici olarak. Ben de gereğini yapacağım” diye yanıt verdi. Akşam saatlerinde ise Durak’ın MHP’den istifa ettiği haberi geldi.

Tuncel istifa etti
Tuncel de Bahçeli’nin çağrısına uyarak dün MHP’den istifa etti. Tuncel, yaptığı açıklamada, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aytaç Durak ile benim aramda geçen bu tartışmalar tamamen kişisel ve MHP dönemi ile ilgili değildir. Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli’nin tavsiyesini bir talimat olarak görüp, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar MHP’den istifa ediyorum” dedi.
Tuncel, Durak hakkındaki bilgi ve belgeleri de Cumhuriyet Savcısı’na verdiğini belirterek, “Yeni bilgi ve belge geldikçe teslim edip, dosyaya ekleteceğim. O kadar zengin ki Adana’da kendisinden başka zengin bırakmadı. Sabancılar’ın 600-700 dekar arsasını ya yeşil alan ya mezarlık yaptı. Adamlar usandı, İstanbul’a taşınma kararı aldılar. Ömer Sabancı ve Güler Sabancı’ya bunları sorsunlar” dedi.

36 konuda soruşturma
Adana Büyükşehir Belediyesi’nde patlak veren rüşvet kaseti ve ardından başkanın ‘karakutusu’ olarak tanınan Tuncel’in Durak’a yönelik iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan görevlendirilen 3 müfettiş önceki gün başlattığı incelemeyi sürdürüyor. Öte yandan, Durak hakkında son dönemde açılan soruşturmaların sayısının 36’ya yükseldiği öğrenildi…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.