Dolar fiyatları ne kadar oldu? (2 Eylül dolar fiyatları)

02.09.2016
84
Dolar fiyatları ne kadar oldu? (2 Eylül dolar fiyatları)

Dolar fiyatlarında yaşanan değişimler yatırımcısı tarafından takip ediliyor. Küresel piayasalarda yaşanan değişimler dolar fiyatlarını hangi yönde etkiliyor. İşte 2 Eylül tarihli dolar fiyatları ve döviz kurları hakkında merak edilen tüm detaylar.

Dolar fiyatlarında yaşanan değişimler vatandaşlar ve yatırımcısı tarafından yakından takip ediliyor. Küresel piyasalarda yaşanan ani değişimler dolar fiyatlarında artı veya eksi yönde etki ediyor. İşte 2 Eylül Cuma günü itibariyle güncel dolar fiyatları.

Dolar/TL, 2,95 – 2,96 aralığındaki dar bant içinde yatay bir seyir izliyor.

Küresel piyasalarda düşüş eğilimindeki petrol fiyatları ve ABD Merkez Bankasına (Fed) yönelik faiz artırım beklentilerinin yükselmesine karşın dolar/TLnin 2,95 – 2,96 aralığında dengelendiği görülüyor. Dün kısa süreli 2,9666ya kadar çıkan dolar/TL, bu seviyelerde tutunamayarak düşüşe geçti ve günü yüzde 0,19 azalışla 2,9578den tamamladı.

Dolar/TL bugün 2,96dan işlem görürken, euro/TL 3,30dan işlemde.

Geçen haftanın son işlem günü ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ile başlayan ve diğer FED üyelerinin açıklamaları ile devam eden, doların diğer para birimleri ve emtialar karşısındaki değerlenme sürecinin dünden itibaren yavaşladığı görülüyor.

Analistler, bugün yurt içinde açıklanan imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri Edeksindeki (PMI) düşüş eğiliminin ardından Euro Bölgesi ve ABDe açıklanacak PMI verilerine odaklandıklarını belirtiyor.

Yarın ABDde açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri öncesinde piyasalarda yatay bir seyir izlenebileceğini tahmin eden analistler, teknik açıdan dolar/TLnin 2,9480 seviyesinin destek konumuna geldiğini, 2,9740 seviyesindeki direncin ise güçlendiğini ifade ediyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.