Diriliş Ertuğrul dizisinden Yunus Emre dizisine transferler

Diriliş Ertuğrul dizisinden  Yunus Emre dizisine transferler

Diriliş Ertuğrul dizisinden Yunus Emre dizisine transferler Dirilişte ölenler Yunus Emre dizisinde diriliyorlar!

TRTnin ilgiyle izlenen dizi Diriliş-Ertuğrulda rol gereği hayatını kaybeden oyuncular, yine aynı kanalda yayınlanmaya başlanan “Yunus Emre” dizisinde yeniden hayat buluyor.

Başrolünü Engin Altan Düzyatanın üstlendiği ve güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan Diriliş-Ertuğrulun yapımcılığını üstlenen Tekden Film adına Mehmet Bozdağ, Yunus Emrenin de yapımcılığını üstlendi.

Ramazan ayında TRT 1′de başlayan ve her akşam yayınlan Aşkın Yolculuğu Yunus Emre dizisi, Yunusun tasavvuf yolunda, hakikate ulaşmak için yaptığı yolculuğu ve bu yolda başta kendi nefsiyle olmak üzere verdiği savaş ile çektiği çileyi konu alıyor.

Yapımcı şirketin ortak olduğu diziler arasında oyuncu transferi de sağlanıyor. Bir dönem dizisi olan Ertuğrulda öldürülen oyuncular, Yunus Emre ile tekrar ekrana dönüyor.

dirilis

İşte iki dizi arasındaki ortak oyuncular

Ertuğrulda “Atabey Şahabettin” karakterini canlandıran Gökhan Atalay, Tapınak Şövalyelerinden biri olan Titus tarafından öldürüldü. Yunus Emre dizisinde başrollü üstlenlenen Atalay, Sivri Hisar kadısıyken istifa edip Tapduk Emre olmayı seçen Ermiş Yunus Emreyi canlandırıyor.

Dirilişte Kurtoğlunun sağ kolu Alpargo karakterini canlandıran Sedat Erdiş, Yunus Emre dizisinde Demirci Bayram olarak izliyoruz.

Haçlı ordusunu hayata geçirmek isteyen Tapınak Şövalyelerinin başındayken Müslümanlıkı seçtiği için öz kardeşi tarafından esir tutulan ve daha sonra öldürülen bir oyuncu da diğer diziye transfer oldu. Kadılıktan istifa eden Yunus Emrenin hocası olan oyuncu, ara sıra Yunusun rüyalarına girerek onun kendisiyle savaş vermesine neden oluyor.

Kaynak: Aynur YOLCU – Hürriyet

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.