Depresyona sokuyor

26.01.2011
83
Depresyona sokuyor

Çocukları, sorumlulukların olmadığı sanal dünyaya bağlıyor…

Uzmanlar, bilgisayar oyunlarının çocukları gerçek dünyadan kopardığını belirterek, “Oyunlar çocukları depresyona sokuyor. Onları sorumlukların olmadığı sanal dünyaya bağlıyor” uyarısında bulundu.

Medical Park Özel Bursa Hastanesi’nden klinik psikolog Canan Sayıoğlu, ebeveynleri bilgisayar oyunları konusunda uyardı. Yapılan araştırmaların; video oyunları veya internet üzerindeki oyunları oynamakla daha fazla vakit geçiren çocukların birkaç yıl sonra depresif belirtiler gösterdiğini ortaya koyduğunu hatırlatan Sayıoğlu, “Video oyunları oynama alışkanlığı olan veya anne-babası tarafından oyun bağımlısı olarak abartıyla tanımlanan gençler üzerinde yapılan büyük araştırmalar, Çin’de de Amerika’da da benzer bulgularla sonuçlanmıştır. Çocuk bilgisayar oyunlarıyla zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor, dışarıdaki hayatı kaçırıyor, gerçekçiliği olmayan oyunlarla dünyevi dertlerden uzaklaşıyor” dedi.

Hayatını oyunla geçiren çocuğun sorumluluk duygusu hissetmediğini ve rahatsız olmadığını anlatan Canan Sayıoğlu, “Çocuklar, oyun sonrasında biriken işleri fark ettiğinde oyun esnasındaki rahatlığı özleyip zamansızca tekrar oyun oynamaya başlıyor. Çocuklar zaman içinde gerçek dünyaya yabancılaşıyor” diye konuştu.

Sayıoğlu, özellikle 10-17 yaş çocuklarında oyun saatlerinin iyi düzenlemesi, çocukların genellikle ödevlerini bitirdikten sonra oyun oynamalarına izin verilmesi gerektiğini belirtti. Yasakların da çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olduğuna değinen Sayıoğlu, bilgisayarın yasaklanmasının da aşırı kullanılmasının da zararlı olduğunu hatırlattı…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.