Daha İyi Bir Evlilik Hayatı İçin Seks Eşitliklerini Anlamak

23.04.2011
91
Daha İyi Bir Evlilik Hayatı İçin Seks Eşitliklerini Anlamak

Başarılı ve sağlıklı bir evliliğin arkasında aslında cinsel eşitlik ve uyum yatıyor.

Bir erkeğin karısını, bir kadının da kocasını bu süreçte anlayabilmesi, saygı duyabilmesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi büyük önem taşır. Farklılıkları kabul etmek, görebilmek, onu anlayabilmek partner açısından önem taşır. Hangi alan ve konularda çatışıyorsunuz ve noktayı koyuyorsunuz bunları konuşmanız gerekir. Günlük, haftalık ya da aylık hangi aralıkta olursa olsun seks evliliğin bir parçasıdır. Hatta cinsel yaşam büyük bir parçasıdır. Yatakta kavgalı ve stresli olmak istenilen en son şeydir. Çözülmemiş sorunlar, aklınızdaki soru işaretleri, gerginlik veya küskünlük yatağa girmeden önce mutlaka çözülmelidir. Zaten bu şekilde cinsel ilişki de gerçekleşmez. Seksi bir silah haline getirmek çok yanlıştır. Yatağa girmeden evvel anlaşmazlıklarınızı çözün.

Zaman faktörü de bir diğer önemli faktördür. Günümüzde çiftler çalışma hayatlarından dolayı birbirlerini haftanın 5-6 günü pek göremezler. Akşam yorgun gelinir ve hemen uyunur. Her zamanı değerlendirmek ve kaliteli zaman geçirmek birliktelik açısından çok kıymetlidir. Her zaman arkadaş ve akrabalarla sosyalleşmek de olamaz. Bir gece bile olsa birlikte yemek yemek birlikte televizyon izlemek ve konuşabilmek ilişki açısından çok önemlidir. Ikiniz için özel bir öğle yemeği veya akşam yemeği planlayabilirsiniz. Ailedeki rollere gelince, çoğu kişiye göre erkeğin yeri iş yeri, kadının yeri evidir. Fakat günümüzde kadınlar da artık çalışmaktadır ki bu çok doğrudur. Her iki tarafın aynı eve ortak katkısı olmalıdır.

Gerek gelir bakımından gerekse ev işlerinde yardımlaşma açısından bu gereklidir. Çocuk olduysa aynı ilgiyi iki taraf da göstermelidir. Yardım almadan rutin sürdürüldüğünde taraflardan biri bunalıma girer ki bu da cinsel yaşamı oldukça olumsuz etkiler.bunun yanında, cinsel yaşamı etkileyen diğer faktörler, maddi bağımsızlık, kararlardır. Evlilikte yapıcı olmak, ortak bir fikir birliğine ve karara varabilmek çok önemlidir her konuda zıtlaşmak aradaki bağları zayıflatır. Eşinizin seçimlerine saygı gösterin ve bazı durumlarda seçimi ona bırakın. Buna çok sevinecektir. Maddi konuda ise kesinlikle, para benim param istediğimi yaparım gibi bir tavır takınmayın. Maddi konuda ortak bir hesabınız olsun ve ortak harcamalar yapın…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.