Çizme ve bot giyerken nelere dikkat edilmelidir?

15.12.2017
89
Çizme ve bot giyerken nelere dikkat edilmelidir?

Soğuk hava koşullarıyla birlikte çizme ve bot gibi kış ayakkabılarınızı çıkarttığınızı biliyoruz. Bu ayakkabıları giyerken dikkat etmeniz gereken noktalar mevcuttur.

Özellikle kış aylarında ayakların sürekli kapalı kalması, şişme, kötü koku ve cilt kuruluğuyla ilgili birçok noktaya değinmekte fayda vardır. Ayak bakımından başlayarak dikkat etmeniz gereken noktaları konuşmaya başlayalım.

Bakımlı ve güzel ayaklar
Kış mevsiminde ayakkabıların içinde olan ayaklara bakım yapmak daha gereklidir. Bu nedenle ilk olarak ayaklarınızı her gün yıkayıp güzelce durulayıp ardından kurulamalısınız. Bu yöntem hem kötü kokuyu engelleyecektir hem de ayaktaki bakterileri en aza indirecektir. Antiseptik adı verilen ilaçlarla günlük bakım yapmalısınız. Son olarak da ayak parmaklarınızın araları ıslak olmamalı daima kuru kalmalıdır ki mantar oluşumunun önüne geçmelisiniz.

Her gün aynı ayakkabı
Uzmanlar tarafından bu konuda özellikle birçok açıklama mevcuttur. Her gün aynı ayakkabıyı giymek sağlıklı bir davranış değildir. Eğer tek bir çizmeniz ya da tek bir botunuz varsa bile her gün aynılarını giymekten kaçınmalısınız. Bu nedenle siz yinede beğendiğiniz ya da alacağınız modellerden iki adet alın ve kışın sürekli değiştirerek giyinin.

Kışın çorap kullanımı

Ayaklarınızı soğuktan korumak için kışın sıkça çorap kullanmaya dikkat etmelisiniz. Dışarıdan eve geldiğiniz anda çoraplarınızı hemen çıkararak ayaklarınızın hava almasını sağlamalısınız. Çorap seçimi yaparken %100 pamuklu olarak almanızda fayda vardır. Böylelikle ayaklarınızın terleme oranını düşürmüş olacaksınız ve bakteri ya da mantar oluşumunun önüne geçeceksiniz.

Pedikür yaptırmak
Pedikürü genellikle kuaförünüze yaptırıyorsunuz fakat kullanılan malzemelerin temiz olup olmadığından emin olmalısınız. Tırnak bakımını yaparken temiz ve mantar tehlikesi olmayan malzemeleri kullanmalısınız. Gerekirse kendi pedikür setinizi kuaföre götürerek bu şekilde yapılmasını sağlayabilirsiniz. Tırnak kesiminiz ise yuvarlak ve düz olmalıdır.

Oje sürmek

Bot ve çizme kullanımı nedeniyle kapalı kalan ayaklarınız ve tırnaklarınız bir de oje ile daha da hava alınmayacak duruma gelmektedir. Genellikle uzmanlar, bot ya da çime kullanacağınız gün oje sürmemenizi tavsiye etmektedir fakat oje sürdüyseniz bile uzun süre tırnaklarınızda kalmamasına özen göstermelisiniz.

Nasır oluşumu

Kapalı alanda kalan ayaklarımız havalandırılmadığı için ve ayakkabıların deriye yaptığı baskı sonucunda oluşan nasırların giderilmesini sağlamanız gerekmektedir. Bunun için kuaförünüz ya da kendiniz bir yöntem bulmaya kalkışmayın ve direk uzmanına danışmanızda fayda vardır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.