Cengiz Kurtoğlu kimdir?

20.02.2016
83
Cengiz Kurtoğlu kimdir?

Cengiz Kurtoğlu kimdir? Cengiz Kurtoğlu bu akşam ekranların fenomen programı Beyaz Showa konuk oluyor. . Kanal D ekranlarının Cuma akşamları vazgeçilmez programı Beyaz Showda Cengiz Kurtoğlunun sergileyeceği performans merak uyandırıyor.Peki Cengiz Kurtoğlu kimdir? İşte Cengiz Kurtoğlu hakkında bilinmeyenler.

Kanal Dnin fenomen programı Beyaz Show bu hafta yine çok eğlenceli. Beyazıt Öztürkün sunduğu Beyaz Showun bu haftaki konukları kim olacak? 19 Şubat 2016 Beyaz Show detayları haberimizde.

Kanal Dnin sunuculuğunu Beyazıt Öztürkün yaptığı sevilen talk- show programı “Beyaz Show”a bu hafta; ünlü şovmen Ata Demirer, taverna kralı Cengiz Kurtoğlu, ünlü teknik direktör Şota Arveladze ve ünlü oyuncu Büşra Pekin konuk oluyor.

Cengiz Kurtoğlu Kimdir?

Taverna müziğinin önemli sanatçılarından. Zaman zaman hafif arabeske kayan albümler de yapar. Yorgun Yıllarım buna iyi bir örnektir. Şarkılarında aşk acısı gibi bireysel konuları işler.

Öğrenim hayatını Artvin`de tamamladı. Memleketinde bulunan çay fabrikasında memur olarak çalışmaya başlayan Cengiz Kurtoğlu, daha sonra Arhavi`de “Ciha Dağı Efsanesi” isimli bir orkestra kurarak müziğe giriş yaptı. 20 yaşında yani 1979 yılında askerlik yapmak için Ankara`ya gitti, ilk çocuğu Orçun o sırada dünyaya geldi. Dönüşte bir süre Artvinde kalan Kurtoğlu, 1982`de İstanbul`a gelerek ilk kaydını dönemin ünlü plakçılarından Şahin Özer`e gönderdi. 1984`te ilk albümü Sen Sözden Anlamaz Mısın ile ilerde hayranları tarafından “yaşayan efsane” olarak adlandırılacağını bilmeden yola koyuldu. Unutulan, Gelin Etmişler, Gelin Olmuş Gidiyorsun, Okul Yılları, Resmini Öptüm de Yattım, Bizim Şarkımız, Küllenen Aşk, Kabul Edemem, Gece Olunca, Yıllarım, Liselim, Duvardaki Resim, Daha Yokluğunun İlk Akşamında gibi uzun yıllar dillerden düşmeyecek şarkılarıyla geniş kitlelere ulaştı. Kendi tarzında Türkiyenin en sevilen sanatçılarındandır.

Sohbeti, eğlencesi, esprileri ve canlı yayın sürprizleriyle “Beyaz Show” bu hafta da yine şahane!

Beyaz Show 19 Şubat Cuma akşamı saat 23.15de Kanal Dde!

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.