Çağla Kubattan özel açıklama

04.05.2011
77
Çağla Kubattan özel açıklama

Arka Sokaklar dizisinde komiser Elif rolünü canlandıran ve silahıyla attığını vuran Çağla Kubat özel açıklamalarda bulundu.

Diziden önce silaha hiç dokunmadığını söyleyen güzel oyuncu şöyle konuştu: “Silahla aram iyi olmaya başladı. Poligona birkaç kez gittim. Daha iyi bir alıştım. Ama gerçek hayatta silah taşımayı hiç düşünmüyorum. Kadınlar için korunma tekniklerini barındıran jujutsu yapıyorum. Bu dövüşte silah ya da bıçak tutmuş kişinin elinden silahını almayı, çok iri bir insanı yer düşürebilmeyi öğreniyorsun.”

Survivor’a katılmayı hiç düşünmediğini belirten Kubat, “Öyle bir adaya gitmeyi bir süre orada yaşamayı düşünebilirim ama bunu kameralar tarafından takip ediliyor olmasından hoşlanacağımı sanmıyorum” dedi.

BU DÖVÜŞ NASIL YAPILIR?

Jujutsu Japonca’da yumuşaklık tekniği anlamına gelmektedir. Geleneksel Japon savaş sanatlarındandır. Rakibin saldırı ivmesinden faydalanarak, vuruş, tutuş, fırlatma, ve bilek kilitleri gibi tekniklerle etkisiz hale getirmeye çalışmak üzerine kurulu uzun ve çok tekrara dayanan bir eğitimi vardır. Judo ve aikido gibi benzer savaş sanatları, juijutsu tekniklerinden yola çıkılarak türetilmiştir.

SÖRFTE 10. OLDU

Çağla Kubat, Vietnam’da yapılan Dünya şampiyonasını ilk ayağında 10’uncu olduğunu söyledi. Diğer etaplarda daha başarılı olacağına inandığını belirten Kubat şöyle konuştu: “İstediğim derece değil ama normal buluyorum. Dizi yüzünden pek hazırlık yapamamıştım. Herkes 3 hafta öncesi nden gitmişken ben gece gidip sabahında yarışmaya başladım 13 Mayıs’da Kore’ye gideceğim. Sörfü her sene bırakmayı düşünüp sonrasında da devam ettiğim için artık yorum yapmamaya karar verdim. Ali Ağaoğlu’nun sponsorluğuyla yarışıyorum. Böyle firmalar destek olunca insanın motivasyonu artıyor.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.