Büyük Risk’te yanlış soru skandalı!

03.08.2012
73
Büyük Risk’te yanlış soru skandalı!

Türkiyenin en hızlı yarışması Büyük Risk neredeyse her bölümünde yapılan yanlışlarla medya gündeminden düşmemeyi başarıyor.

Star TVde Selçuk Yöntemin sunumu ile ekranlara gelen Büyük Risk, geçtiğimiz haftalarda GAZETECİLER.COMun özel haberiyle duyurduğu soru skandalı ile izleyici gözünde oldukça yara almıştı.

Büyük Risk dün yayınlanan bölümünde yapılan yanlışla kendi kendisine bir darbe daha vurdu.

BERLİN KATEGORİSİNDE YANLIŞ SORU

Programın dün yayınlanan bölümünde kategorilerden biri de Berlindi. Batı Almanyanın başkenti Berlin iken, Doğu Almanyanın başkenti olan şehirdir.şeklinde bir soru soruldu.

Soruya, yarışmacılardan biri Bern nedir? diye yanıt verdi ve Selçuk Yöntemden yanlış yanıtı aldı.

Bir diğer yarışmacının ise Bonn nedir? yanıtı doğru olarak kabul edildi.

YANLIŞ SORUYA YANLIŞ YANITLA GECENİN GALİBİ OLDU

Yanıtı doğru kabul edilen yarışmacı progrmamın sonunda gecenin galibi oldu ve bugün yarışmaya da hak kazandı.

SORU BAŞTAN SONA YANLIŞ

Ama aslında sorulan soru baştan sona yanlıştı. 1945 yılında 2. Dünya Savaşında yenilen Almanyanın doğusu SSCB, batısı ise ABD, Fransa ve İngiltere tarafından işgal edilmiş; Berlin kenti de ikiye ayrılmıştı.

Sorudakinin aksine Doğu Berlin, SSCB işgalinde kurulan Demokratik Almanya Cumhuriyetinin başkenti olurken; Federal Almanya Cumhuriyetinin başkenti
Bonn kentine taşınmıştı.

Yani soruda sorulduğu gibi Batı Almanyanın başkenti Berlin olmadığı gibi, Doğu Almanyanın Berlinden başka bir başkenti de yoktu.

YAPIMCI ŞİRKET SES ÇIKARTMIYOR

Bir Amerikan yarışmasının Türk versiyonu olan Büyük Risk yanlış sorular ve skandallar ile yoluna tam gaz devam ediyor ancak, yapımcı şirketten ses çıkmıyor.

Şimdi herkes kanalın itibarını kaybetmesine neden olan skandallarla ilgili olarak Star TV yönetiminin bir açıklama yapmasını bekliyor.

Gazeteciler.com

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.